voetproblemen

Dé oplossing voor voetproblemen

20 juli 2018
393
392
0

Je zit op een terrasje met een heerlijk drankje en dat tafeltje waar je aan zit, wankelt maar heen en weer. Een paar keer verzet je de tafel, maar het wil maar niet lukken hem stabiel neer te zetten. Je krijgt niet de rust die je verdiend hebt na een drukke periode en uiteindelijk pak je een paar viltjes en leg je dat onder een van de pootjes. Ja, hij staat nu recht. Nu kan je in alle rust genieten van je heerlijke drankje.

Voetproblemen

Met voetproblemen kan het ook ongeveer zo gaan. Als je na een dag rondlopen last van je onderrug krijgt, zou het zomaar kunnen dat de oorzaak in je voeten zit. Het is niet altijd duidelijk waarom je pijn in de onderrug krijgt. Dit kan door platvoeten komen, maar ook door een verkeerd looppatroon. Klachten die vaak voorkomen, zijn bijvoorbeeld pijnlijke hielen, pijn aan de schenen, kniepijn en rugpijn. Een register podoloog kan jou helpen.

Het onderzoek

Wanneer je bij register podoloog Anja Mehagnoul komt, volgt er een uitgebreid onderzoek. Aan de hand van een vraaggesprek wordt de aard van de klacht onderzocht. Vervolgens wordt het lichaam geïnspecteerd. De stand van verschillende gewrichten wordt beoordeeld en opgemeten. Ook wordt er naar de huid gekeken. Een functieonderzoek van de gewrichten geeft aan of er voldoende beweging mogelijk is. Er wordt getest welke structuren er precies pijnlijk zijn en er wordt zonodig een echo gemaakt, zodat ook zichtbaar is wat er in de voet aan de hand is. Tevens wordt gekeken naar de beweging in de rest van het lichaam. Met een drukmeting wordt het looppatroon geanalyseerd. Hierbij is de drukverdeling onder de voet en de afwikkellijn zichtbaar.

De oplossing

Na het onderzoek krijg je van Anja een deskundig advies. Mogelijk kan een steunzool voor jou de oplossing zijn. Dit is een losse inlegzool, die jouw voeten extra steun geeft of in een betere positie dwingt. Door middel van inlegzolen heb je minder pijn aan je voeten, knieën, heupen of rug en kan je wel de hele dag zonder pijn dat mooie stadje bezoeken in je vakantie.

De risico’s van slippers

Als je een hele dag op slippers loopt, krijgen je voeten geen steun, omdat ze niet de bescherming krijgen die ze bij ‘normale’ schoenen wel krijgen. Bovendien loop je er op een ‘onnatuurlijke’ manier op. Daardoor heb je niet alleen een grotere kans op een blessure, maar ook op wondjes en pijn.
Het is aan te raden om niet langer dan ongeveer 2 uur per dag op slippers te lopen. Draag je slippers alleen als je naar het strand of het zwembad gaat. Maak er dus geen lange wandelingen of fietstochten mee.

Steunzoolsandalen

Mocht je toch graag op open schoenen of slippers willen lopen, dan heeft Anja steunzoolsandalen. Dit zijn slippers waar de steunzool is ingebouwd. Ook zijn er sandalen te koop waar je je steunzolen in kan leggen. Hierover kan Anja uiteraard informatie geven.

Meer weten?

Bij podoloog Anja kun je terecht voor je voet-, knie-, heup- en rugklachten. Bij de praktijk in de Beemster wordt de diagnose gesteld door middel van een uitgebreid onderzoek, metingen, loopanalyses, voetscan en echografie.

Voetcorrect / Podozorg Beemster
Deel dit artikel