Emotioneel en niet meer ‘de oude’ na borstkanker?

27 oktober 2017
457
744
7

Je hebt borstkanker of je hebt borstkanker gehad en je leven is ingrijpend veranderd. In je gezin en op je werk draai je weer mee. Iedereen gaat ervan uit dat je de oude bent. Maar dat ben je niet. Je bent moe, je bent bang dat de ziekte terugkomt en soms word je ineens overvallen door verdriet.

Nog niet de ‘oude’

Je leeft niet meer zo onbevangen als vroeger. Dat kan zelfs jaren na de diagnose en behandelingen zijn. Met je omgeving durf je er niet meer over te beginnen. Maar je bent nog steeds emotioneel en niet de ‘oude’.

Je bent niet de enige!

Bijna alle vrouwen hebben klachten na de behandelingen tegen borstkanker. Als borstkankercoach wandel ik met vrouwen in het bos en op het strand en praten we over de emotionele gevolgen en de psychische klachten. De meest voorkomende onderwerpen tijdens de coachwandelingen zijn:

  • angst voor terugkeer
  • rouwen om verlies
  • (oud) verdriet
  • vermoeidheid
  • lichamelijke beperkingen
  • verandering in werk en financiën
  • problemen met seksualiteit
  • weer durven genieten

Weer regie over je leven

Herken je dit? Dan is een wandelcoach iets voor jou. Ik loop tijdelijk met je op en geef je een steuntje in de rug. Ik kan je helpen de regie over je leven terug te krijgen. Dat kan door je grenzen te stellen, je energie te verdelen, te genieten van de dagelijkse dingen, om te gaan met pijn en angst los te laten.

Persoonlijk en individueel

In een aantal gesprekken, wandelend door de natuur, gaan we op zoek naar je mogelijkheden en je kracht om invulling te geven aan je nieuwe leven. Of dat nu thuis in het gezin is of op je werk. Ik ben ervaringsdeskundige en coach je persoonlijk en individueel wandelend door de natuur in de omgeving van Den Haag, Scheveningen, Westland, Rijswijk, Delft, Zoetermeer, Wassenaar en Leiden.

Meer weten?

De borstkankercoach begeleidt vrouwen die herstellende zijn van borstkanker om de kracht in zichzelf (terug) te vinden en te leven en genieten in het 'nu'. Bel voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met Wanda Verhoeff 06-33978598. Kijk voor meer informatie op www.borstkankercoach.nl en www.facebook.com/borstkankercoach.

Borstkankercoach
Deel dit artikel