yoga

Met yoga neem je een moment voor jezelf

17 januari 2018
794
797
1

Het dagelijks leven verloopt als een automatisme: je werk, het zorgen voor je gezin en het tijd maken voor je familie en vrienden. Je kan het gevoel krijgen dat je geleefd wordt en dat je het contact met jezelf kwijtraakt. Las een moment voor jezelf in en probeer eens yoga!

Hatha

Yoga is dé manier om aan je lichaam en geest te werken. Wist je dat er meerdere vormen van deze ontspanningsmethode bestaan? De meest bekende en de meest beoefende vorm is ‘Hatha’. Belangrijke onderdelen van Hatha zijn ademhalingsoefeningen (‘pranayama’) en de uitvoering van oefeningen en poses (‘asana’s’).

Yin

Naast Hatha bestaan er ook andere vormen , zoals Yin yoga. Bij deze vorm leer jij je spieren voor een langere tijd los te laten. Hierdoor kunnen je onderliggende, stevigere spieren en pezen zich ook ontspannen. Op deze manier kom je weer in innerlijke balans!

Gezond en energiek

Het uitgangspunt van yoga is dat de ademhaling de bron is voor het zuiveren van je geest, je lichaam en je intellect. Wanneer je controle hebt over je ademhaling, ben je beter in staat om de controle over jezelf en je leven te nemen. En door het uitvoeren van de yogaoefeningen en de poses wordt je lichaam niet alleen sterk, maar ook lenig en flexibel. Doe je regelmatig deze oefeningen, dan worden je spieren en botten sterker, kom je beter in balans en verbetert je lichaamshouding. Yoga is dus goed voor je gezondheid én voor je mentale energie!

Yoga all the way

Dat yoga goed heilzaam is voor je lichaam en geest, blijkt uit de ervaring van docente Aline. Zij vertelt: ‘Een paar geleden begon ik met yoga. Ik merkte dat mijn lichaam steeds sterker werd en dat de pijn in mijn rug wegtrok. Ik raakte steeds enthousiaster, waardoor ik besloot me hierin te verdiepen en de opleiding tot docent te volgen in het mooie India.’

Relax!

‘Inmiddels heb ik deze opleiding – en meerdere verdiepingen – afgerond en geef ik meerdere vormen van yoga, waaronder Hatha. Deze vorm is geschikt voor zowel beginners als de wat meer gevorderden. Ook als je van jezelf nog zo niet lenig bent, of weinig tot geen ervaring hebt, kun je gerust meedoen! Alle oefeningen worden afgewisseld met rustmomenten. Hierdoor voel je je bij het verlaten van de les heerlijk relaxed en ontspannen.’

Meer weten?

Bij Cristaly Yoga ben je aan het juiste adres voor hatha, relax, yin, kinder en tieneryoga. Met veel enthousiasme en passie geeft yogadocente Aline vijf dagen per week les in haar yogastudio in Drachten.

Cristaly Yoga
Het Blauwgras 11A | 9203 HH Drachten | 0512-544393 |
info@cristalyyoga.nl | www.cristalyyoga.nl
Deel dit artikel