relatie

Een APK voor je relatie: waarom niet?

8 maart 2018
746
785
1

Waarom nemen we onze relatie alleen onder de loep als er herrie in huis is? Zolang het goed gaat, besteden we er weinig aandacht aan. Terwijl we pas echt gaan reageren als de sleur er behoorlijk in is geslopen of de ruzies ons wakker schudden. Onze auto daarentegen laten we om de zoveel tijd keuren en geven we een onderhoudsbeurt als er kleine onderdelen niet helemaal meer goed werken. Waarom geven we onze relaties niet meer prioriteit, net zoals we onze bolides laten onderhouden?

Olie verversen

Natuurlijk, zo nu en dan een etentje samen is net als de olie verversen, maar de grote Algemene Periodieke Keuring zit helemaal niet in ons systeem. Zonde, vindt Meike Meinhardt. Want juist even stilstaan bij wat goed gaat en bij wat minder goed gaat, kan in de toekomst grote problemen onderscheppen.

Verleden

Ook het inzicht hebben en krijgen van het gezin waar je oorspronkelijk vandaan komt is belangrijk en ook meekijken naar waar je partner eigenlijk vandaan komt. Want juist dit verleden zorgt ervoor hoe we ons nu gedragen.

Grondbeginsel

We hebben als kind een voorbeeld gehad hoe je het later juist wel of niet wilde. Een relatie aangaan en behouden heeft een grondbeginsel vanuit je jeugd. Hoe gingen je ouders met elkaar en met jou om? Had je een goede of juist slechte band met één ouder of beide ouders?

Inkijk in je leven

Via een bronnenopstelling kijk je bij jezelf, maar ook bij je partner, mee naar de situatie van vroeger en van hoe die nu bij jullie is. Door beiden op aparte borden je situatie te plaatsen, geef je jezelf, maar ook je partner een inkijk in het leven en in je gevoel, waar je soms met woorden helemaal niet bij komt.

Aan het licht

Je maakt jezelf zichtbaar, waardoor er meer begrip ontstaat, waarom jij bijvoorbeeld op een bepaalde manier reageert. Je brengt voor jezelf, maar vooral voor je relatie de mooie en minder mooie kanten aan het licht. Hierdoor heb je weer een houvast waar je van kunt genieten samen en waar je wat werk samen in kunt steken.

Tot elkaar komen

Ook als de bom al is gebarsten, kunnen bronnenopstellingen een duidelijk beeld geven aan beide partners van waar ze staan en wat ze voelen, of er ruimte is om nader tot elkaar te komen, of juist duidelijk wordt, dat de partners beiden heel andere verwachtingen hebben van elkaar.

Voor jullie?

Ook toe aan een APK van je relatie? Of wil je meer inzicht waarom je steeds hetzelfde patroon doorleeft? Je bent meer dan welkom bij Meike Meinhardt. Samen met je partner, maar ook alleen. ‘Met heel Meinhardt JOUW kracht hervinden’ is haar motto, dus schroom niet om een afspraak te maken. Ook geeft zij privé-yoga en massages.

Meer weten?

Bij Meike Meinhardt kun je terecht voor privé of familie opstellingen, personal yoga, massages en groeps- yoga. Meike is gediplomeerd yogadocente en opsteller en begeleidt jou graag naar een gelukkiger leven.

Meike Meinhardt
Wilhelminastraat 25 | 2011 VJ Haarlem | 06-50678842 |
meikemeinhardt@me.com | www.meikemeinhardt.nl
Deel dit artikel