yoga

Keeping the balance

24 december 2017
680
682
0

We nadere het einde van het jaar, ik lig hier in bed en als ik dan terugkijk in de tijd, dan is het soms zó bizar hoe mijn leven tot nu toe is verlopen. Net zoals zovelen van ons heeft mijn leven diepe dalen gekend, maar ook hoge pieken.

Danielle Liauw

Prins

Deze maand 10 jaar geleden heb ik iemand leren kennen die een enorme piek in mijn leven is geweest; de ‘prins op het witte paard’, om maar zo te zeggen. Jonge moeder, verliefd; echt een sprookje! Mijn leven was mooi…

Aanbeden

Jarenlang ben ik aanbeden door een lieve en levenslustige man die mij overal ter wereld meenam in zijn privévliegtuig en op zijn jacht, feesten tot diep in de nacht, de mooiste plekken gezien, heerlijk eten, winkelen… Voor veel vrouwen een droom. Het kon niet op! Of toch wel…

Leegte

Na jaren dit sprookje te hebben geleefd, realiseerde ik mij dat ik iets miste. Nog niet wetend wat, ben ik verder gaan zoeken dan het alleen maar winkelen om een leegte te proberen te vullen en het deprimerende gevoel tegen te gaan.

Yoga, heerlijk!

In 2009 kwam ik per toeval in contact met Bikram Yoga. Na mijn eerste lesje was ik kapot maar verkocht! Ik voelde me heerlijk, ik had energie voor 10 en was gefocust. Mijn sprookje begon langzaam in rook op te gaan omdat ik niet meer gelukkig was, wat trouwens voor veel mensen echt heel raar was: ‘Hoe kan jij nou niet gelukkig zijn?’ Maar het uit eten gaan was niet meer leuk. Te veel alcohol, ik miste taxfree shoppen op Schiphol en ik ging mijn gekochte kleding verstoppen (meer voor mijzelf hahaha) en ik was moe, heel moe.

Focus en een doel

Nadat mijn relatie was beëindigd, ben ik mij volledig gaan storten op de yoga; Bikram Yoga in het begin. In 2015 heb ik mijn ‘100 dagen Bikram Yoga challenge’ behaald. Ja, je leest het goed: 100 dagen achter elkaar; geen één gemist. In februari van dat jaar heb ik mijn eerste Hot Yoga-opleiding afgerond. Yoga gaf mij focus en een doel. ‘It kept me grounded!’

Een eigen studio

Maar ja, en nu? Gezegend met een goede gezondheid en financiële onafhankelijkheid liep ik per toeval tegen een leegstaande kleine ruimte, dat te huur stond. Zonder businessplan heb ik in dat ene moment besloten om mijn eigen studio te starten. Vrienden verklaarden mij voor gek, maar ik was vastberaden: ‘dit voelt goed!’ Hier kan ik andere mensen (en nog steeds mijzelf) helpen om een weg te vinden naar meer balans in het leven. De ene goede docent na de ander kwam bij mij werken. Ik wilde de yoga een beetje uit het stoffige beeld halen en heb ervoor gezorgd dat het aan niets ontbreekt in de studio. Deelnemers hoeven alleen goede zin mee te nemen.

Balans

Wetend wat het is om te moeten overleven en het tegenoverstelde daarvan, voel ik dat ik betere keuzes kan maken in het leven. Ik hou nog steeds van reizen, lekker eten en glimmertjes, maar wil voor mijzelf daar een balans in vinden. Het ene hoeft wat mij betreft zeker niet zonder het andere. Graag wil ik je de komende tijd meenemen op mijn pad van de yoga met een lach en een traan.

Meer weten?

Bij Daandasana kun je terecht voor hot yoga, hot yin, hot flow, ashtanga yoga, hatha yoga, stress release yoga, critical alignment en kettlebell yoga. In de studio in Zandvoort worden dagelijks yogalessen gegeven.

Daandasana Yoga Studio
Thorbeckestraat 5 | 2042 GL Zandvoort | 06-25096467 |
| www.daandasanayoga.nl
Deel dit artikel