gelukkig

Me, myself and I

8 maart 2018
868
868
0

En daar stond ik dan op wéér een feest te lachen, dansen en drinken. Maar vooral 'de vriendin zijn van'. Ik had al een tijdje in mijn relatie het gevoel dat het vaak niet om mij, maar om mijn partner ging. En ik heb lang de schone schijn opgehouden, wat me enorm veel energie heeft gekost. Ik voelde me leeg en had het gevoel dat ik werd geleefd. Mijn relatie was voorbij. Dus daar stond ik dan, opnieuw vrijgezel.

Danielle Liauw

En nu?

Maar deze keer voelde het anders. Deze keer realiseerde ik me dat ik eigenlijk geen idee had wie ik was en wat ik wilde. Oké, ik had mijn liefde voor yoga ontdekt en dat was heel fijn. Maar wat ging ik verder doen? Mijn hele leven had ik me altijd aangepast aan een ander.

Leiden

Eerst heb ik mij aangepast aan mijn moeder (tot op late leeftijd), een zeer dominante vrouw. En daarna aan mijn partner. Dat ging overigens niet eens bewust. Maar hij bepaalde eigenlijk alles: wat en waar we gingen eten, de vakanties, onze hobby’s enzovoort. Niet dat ik onder druk werd gezet, maar ik was alleen maar bezig om te pleasen. Ik liet me altijd leiden… Als ik daaraan terugdenk, begrijp ik niet dat ik zo heb kunnen leven. Ik realiseerde me eigenlijk nooit dat ik mijzelf altijd op de tweede plek plaatste.

Verbinding

Na mijn laatste relatie heb ik besloten om goed voor mezelf te gaan zorgen en vooral om mezelf te vinden. Ik heb twee jaar met plezier als gastvrouw bij een groot cateringbedrijf gewerkt. Daarna heb ik besloten mijn eigen yogastudio op te richten. Door het beoefenen van de yoga ben ik langzaam weer in verbinding gekomen met mijzelf.

Stemmen

Wat mij enorm heeft geholpen, is coaching via de methode Voice Dialoog bij Roos Moen van Mu Coaching. Deze methode heeft als uitgangspunt de mens als een verzameling stemmen. Nu hoor ik je bijna denken: ‘Lock her up and throw away the key!’ Maar het gaat hier niet om stemmen die je daadwerkelijk in je hoofd hoort. Wel om de dingen die je voortdurend tegen jezelf zegt, zoals de stemmetjes die je zeggen juist wél of juist niet een stuk chocolade te nemen als je eigenlijk wilt afvallen. Of de boodschappen die je jezelf oplegt als ‘Dat lukt jou toch niet’ of ‘Wat zullen de mensen wel niet denken als …?’

Keuzes maken

Ik heb enorm veel over mezelf geleerd, door me bewust te worden van de dingen die ik tegen mezelf zeg. Het heeft me echt geholpen om zo naar mijn bewuste ‘ik’ te komen, en op die manier onderscheid te maken tussen de stemmetjes en boodschappen, zodat ik weloverwogen mijn keuzes kan maken. En ik kies er nu bewust voor andere mensen te helpen een weg terug te vinden naar hun bewuste ‘ik’, door middel van de yoga. Het voelen, de adem en vooral het bewust ervaren van wat je op dit moment aan het doen bent, zijn daarbij essentieel. En laten we ook vooral niet vergeten te lachen! Dat leidt tot yoga met een glimlach, vanuit het contact met je ware ‘ik’.

Meer weten?

Bij Daandasana kun je terecht voor hot yoga, hot yin, hot flow, ashtanga yoga, hatha yoga, stress release yoga, critical alignment en kettlebell yoga. In de studio in Zandvoort worden dagelijks yogalessen gegeven.

Daandasana Yoga Studio
Thorbeckestraat 5 | 2042 GL Zandvoort | 06-25096467 |
| www.daandasanayoga.nl
Deel dit artikel