fbpx

Artikelen

Hier moet je op letten bij het kopen van een dakkapel

Van plan om een dakkapel aan te schaffen? Dat is een goede investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Als je een dakkapel wilt kopen, heb je diverse mogelijkheden. Om tot de perfecte keuze te komen, is het goed om te weten waar je bij deze zoektocht het beste kunt op kunt letten. Wij helpen je op weg!

De prijs

De prijs voor een dakkapel kan flink variëren. Dit hangt onder andere af van de afmetingen, het materiaal en de functionaliteiten. Het is slim om vooraf een budget op te stellen. Dit kun je dan tijdens jouw zoektocht in gedachten houden om gerichter te zoeken. Voordat je een budget opstelt is het handig om te kijken naar de gemiddelde dakkapel kosten. Op basis hiervan kun je dan bepalen hoeveel geld jij hiervoor over hebt.

De grootte

Ga je op zoek naar een dakkapel, dan kom je deze tegen in veel verschillende soorten en maten. Voordat je een keuze maakt is het daarom goed om te bepalen welke grootte je graag zou willen hebben. Het is mogelijk om een traditionele dakkapel helemaal op maat te laten maken, zodat het perfect past bij jouw wensen en de woning. Er bestaan echter ook zogeheten prefab dakkapellen. Dit zijn dakkapellen in standaardformaten die al gemaakt zijn in de fabriek en die binnen no time geplaatst kunnen worden.

Kijk of er een vergunning nodig is

Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden als je een dakkapel wilt plaatsen, is dat er vaak een vergunning voor nodig is. Niet bij iedere dakkapel is dit het geval, maar het is wel goed om zeker te weten. Is er wel een vergunning nodig, vraag deze dan tijdig aan zodat hier geen problemen mee ontstaan.

Het materiaal

Dakkapellen zijn te koop in verschillende materialen en het is dus ook belangrijk om hier een keuze in te maken. Om hier de juiste keuze in te maken is het slim om de diverse materialen met elkaar te vergelijken. Denk in ieder geval aan materialen als kunststof, hout of polyester. Ieder materiaal heeft weer eigen voor- en nadelen. Weeg deze tegen elkaar af op verschillende punten. Denk aan punten als de prijs, hoe onderhoudsvriendelijk het is, waterbestendigheid en duurzaamheid.

De afwerking

Qua afwerking voor een dakkapel kun je het zo mooi en comfortabel maken als je wilt. Er zijn veel mogelijkheden om de dakkapel uit te breiden. Van een airco tot inbouwspots of raamdecoratie: er is veel mogelijk. Denk ook na over de kleur en uitstraling van de dakkapel, zodat het mooi past bij de rest van je woning.

Deze dingen hierboven zijn in ieder geval goed om in gedachten te houden bij jouw zoektocht naar een ideale dakkapel. Meer weten over wat je kunt verwachten van een bepaalde soort? Een dakkapel offerte opvragen is dan slim om te doen. Zorg ervoor dat je jezelf goed hebt ingelezen en diverse soorten met elkaar hebt vergeleken. Zo krijg je geen spijt van jouw investering!

Datum: 22 september 2022
Inspiratie ForYou


Ook interessant voor jou
 • wassen
  Tips om je was goed te wassen en te drogen
  Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden.
 • keuken
  Een keuken gekruid met liefde
  Er wordt weleens gezegd dat de keuken het hart van je huis is. Je komt er samen om te eten, bij te kletsen en te koken.
 • droomtuin
  Alles voor jouw droomtuin!
  Ontzorgen van A tot Z, dat is wat Ludema Bestratingen uit Dokkum doet.
 • warmtepomp
  Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is
  Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’.
 • keuken
  Binnen no-time je hele keuken brandschoon!
  Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er vrolijk van om de keuken schoon te maken. Als alles er weer spik en span uitziet, is het volgende dag al weer een rommeltje. Het is echter ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden.
 • jaloezieen
  Dit is waarom jaloezieën steeds vaker gekozen worden
  Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven?
 • Keukenadvies
  ‘Als de klant blij is, zijn wij dat ook!’
  Misschien ben je al een tijdje uitgekeken op je keuken en ben je toe aan iets nieuws. Of je hebt een nieuw huis gekocht, maar de keuken is jou een doorn in het oog.
 • huurwoning
  Ben jij tevreden met je huurwoning?
  Als huurder heb je recht op woongenot. Kort gezegd houdt dit in dat je in goede toestand kunt wonen en geen last hebt van overlast of andere huiselijk kwalen. Je verhuurder is verplicht om je woongenot te waarborgen.
 • leeshoek
  Zo creëer je de perfecte leeshoek in je woonkamer
  Denk eens aan de perfecte zondagmiddag. Je hebt net een lekkere boswandeling gemaakt met je partner of gezin in het koude weer.
 • bloempot
  Van Aardewerk tot Zink: dit is de beste bloempot voor jouw buitenplant
  Op ieder potje past een dekseltje én om ieder plantje past een potje. Maar wat voor potje heeft jouw (buiten)plant nou eigenlijk nodig?
Toon meer >
Toon minder >

3 kantoortrends van dit moment

De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste kantoortrends van dit moment? We vertellen je in dit artikel onze top 3!

1. Huiselijker kantoor

Ons thuiskantoor konden we zelf inrichten. Hierdoor ontstond er al snel een huiselijke sfeer, terwijl je aan het werk was. We zien dat dit zich doortrekt naar het kantoor op locatie. Hierbij is comfort het belangrijkste. We willen lekker zitten terwijl we werken en ook willen we ons op ons gemak voelen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt regelen om ervoor te zorgen dat je kantoor hier aan voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een of meerdere kleuren op de muur, een bank op kantoor zetten, een loungeplek creëren waar je elkaar kunt ontmoeten en om wat leuke accessoires toe te voegen. Op die manier vinden je werknemers het weer gezellig om naar kantoor te komen.

2. Groener ondernemen

Ook groener ondernemen is een belangrijke trend. Hoewel een groen kantoor ieder jaar belangrijker wordt, uit zich dat gelukkig niet alleen in het toevoegen van extra planten. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het recyclen van afval, zonnepanelen op het dak leggen en alleen nog maar energiezuinige apparaten kopen.

Daarnaast zijn bedrijven steeds meer bezig met het vervoer. Ze stimuleren werknemers om met het openbaar vervoer te komen of met de fiets. Dit kan helaas niet in alle gevallen, maar je ziet ook steeds meer elektrische auto’s. Voldoende laadpalen kopen voor bij het kantoorpand wordt hierdoor belangrijker. Een Lanova Laadpaal zie je daardoor ook steeds vaker bij kantoorpanden staan.

Hybride werken blijft

Ondanks dat we weer grotendeels naar kantoor gaan, zie je ook dat hybride werken blijft. Hierdoor is het nog belangrijker om je hier goed op voor te bereiden op kantoor. Je moet bijvoorbeeld goed kunnen vergaderen; terwijl de helft van je personeel dit op kantoor doet en de andere helft digitaal aansluit. Voor een goede en efficiënte vergadering is daarom een groot scherm, met een goede webcam en geluid belangrijk.

Hoewel veel bedrijven dit al doen, is het ook goed om na te denken over een standaard thuiswerkvergoeding. Op die manier compenseer je jouw medewerkers met de extra kosten die ze maken. Het Nibud geeft hier een advies voor van 3 euro per dag.

Datum: 12 september 2022


Ook interessant voor jou
 • Nieuwe-baan
  ’Ik verloor mijn baan en moest uitvinden wat ik wilde doen’
  Verlies je ineens je baan doordat je leidinggevende je contract niet heeft verlengd? Of is samen besloten dat je er beter mee kunt stoppen? Ergens weet je ook wel dat je niet op je plek zat. Toch is het dan vaak lastig om verder te kijken, omdat je niet wil breken met het comfortabele.
 • vertalen
  'Ik help mensen om elkaar te begrijpen'
  De Azerbeidzjaanse Efendieva Sevindzj heeft een passie voor vertalen: van juridische documenten tot sprookjes, en alles ertussenin. Ze is niet alleen beëdigd tolk, maar vertaalt als kandidaat-notaris moeilijke juridische stukken naar begrijpelijke taal.
 • loopbaan
  Een nieuwe uitdaging in je loopbaan
  We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan?
 • werk
  Werk met de tijd mee
  Als de coronaperiode ons één ding heeft laten zien, is dat er een heleboel mogelijk is wanneer het er echt op aankomt. Het werkende leven stond bij iedereen opeens op zijn kop. Kantoren die sluiten, de kinderopvang die dichtgaat, maar werk dat gewoon doorloopt.
 • baan
  Hoe blij ben jij met je huidige baan?
  In de loop van de tijd kunnen omstandigheden en interesses veranderen. Neem nu je baan bijvoorbeeld. Ooit begon je er vol enthousiasme aan, maar na een fusie en een reorganisatie is jouw functie helemaal veranderd, mis je werkplezier of werkvreugde en beleef je weinig plezier meer aan je werk.
 • bore-out
  Een bore-out had hem helemaal lam geslagen
  Alhoewel hij onlangs zijn 40e verjaardag had gevierd, had Jasper vaak het gevoel dat hij minstens 20 jaar ouder was. Hij was moe, had nergens meer zin in en het aantal pijnstillers dat hij dagelijks slikte om zijn hoofdpijn te onderdrukken werd steeds hoger.
 • bore-out
  Bore-out: ziek van verveling
  ‘Ik verveel me dood.’ Deze uitdrukking horen we onze kinderen weleens zeggen als ze niks te doen hebben. Verveling kan je verlammen. Je hebt nergens meer zin in.
 • uitdaging
  Eindelijk heeft ze haar uitdaging gevonden
  Helga (33) is fysiotherapeute. Ze was eerder al aan verschillende studies begonnen, die ze nooit had afgemaakt, en had verschillende baantjes gehad voordat ze aan een studie Fysiotherapie begon. Hierin leek ze eindelijk haar roeping te hebben gevonden. Toch gaf het vak haar de laatste tijd steeds minder uitdaging.
 • rouw
  Hij rouwde om zijn verloren baan
  Joost* werkt al jaren als licht- en geluidstechnicus in vaste theaterproducties. Tijdens zijn loopbaan heeft hij al met diverse grotere theaterproducties door het land gereisd. Hij geniet van zijn werk achter de schermen.
 • arbeidsmarkt
  Krijg inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt
  Wist je dat je als werkende of werkzoekende vanaf augustus 2020 tot uiterlijk begin 2021 een kosteloos ontwikkeltraject kunt volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur?
Toon meer >
Toon minder >

Ga deze winter mee wandelen: 3 redenen om vandaag nog te boeken!

De afgelopen periode zijn diverse soorten groepsreizen steeds meer gewild. Je ziet dit dan ook aan het grote aanbod van groepsreizen. Maar, niet alleen groepsreizen zijn steeds populairder. Ook wandelen we een stuk meer sinds het coronavirus en alle lockdowns die volgden. Als je in beide onderwerpen interesse hebt, dan zijn de wandelvakantie groepsreizen van 360° Explore echt iets voor jou! Twijfel je toch nog of dit een vakantie is voor jou? We geven je 3 tips, waarom je vandaag nog zou moeten boeken.

1. Diverse niveaus

Een groot voordeel: als je wandelen leuk vindt, dan is er altijd wel een wandelvakantie die geschikt is voor jouw niveau. De ene reis is pittiger dan de ander en daarom vind je altijd duidelijk welke mate van inspanning nodig is. Bij een pittige reis klim je bijvoorbeeld naar boven. Als je een minder ervaren wandelaar bent, dan kun je beter gaan voor een wandelvakantie waarbij je wandelt over vlakke oppervlaktes.

2. Je reist niet alleen

De naam zegt het al: bij een groepsreis dan reis je niet alleen. Handig dus, als je alleen bent en een reis wil maken die niemand in je omgeving wil maken. Of wanneer je partner niet van fan is van een wandelvakantie. Op die manier kun je met gelijkgestemden op vakantie en ontmoet je direct nieuwe mensen.

Schrikt je dat juist af? Geen zorgen! De meeste mensen kennen elkaar tijdens een groepsreis niet. Maar de meeste reisorganisaties zorgen ervoor dat je elkaar sneller leert kennen. Zo wordt er vaak alvast een WhatsApp groep aangemaakt. Hier kun je je alvast in voorstellen en afspraken maken om samen te reizen naar de plek van bestemming.

3. Meer zien

Bij veel groepsreizen blijf je vaak op 1 plek en ga je vanaf die plek mee naar een aantal excursies. Bij wandelvakanties is dit (bijna) altijd anders. Je wandelt namelijk van de ene plek naar de andere plek. Een huttentocht is daarom ook een veel voorkomende wandelvakantie. Zo ontdek je meer van het gebied, en kom je bijvoorbeeld ook meer wilde dieren tegen en diverse soorten flora.

Bij een groepsreis dan reis je niet alleen

Ben je enthousiast geworden?

Ben je inmiddels overtuigd dat een wandelvakantie echt iets voor jou is? Kijk dan eens rustig rond naar de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld dichtbij huis of ga je liever iets verder? Twijfel je nog waar je heen wil of wil je graag advies? Stel dan gerust je vraag aan een van de gidsen van 360° Explore!

Datum: 07 september 2022


Ook interessant voor jou
 • Hannover
  Hup naar Hannover
  Niet voor niets wordt Hannover ook weleens ‘het relaxte zusje van Berlijn’ genoemd.
 • reisartikelen
  Alles over de nuttigste reisartikelen!
  Op het moment van schrijven lijkt het er op dat vakantie naar het buitenland weer een deel van ons leven gaat uitmaken. Zonnebril, paspoort, boek en zonnefactor. Maar hoe zit het met je eerste hulptasje?
 • dakkapel
  Hier moet je op letten bij het kopen van een dakkapel
  Van plan om een dakkapel aan te schaffen? Dat is een goede investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Als je een dakkapel wilt kopen, heb je diverse mogelijkheden.
 • Kantoortrends
  3 kantoortrends van dit moment
  De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor.
 • evenementen
  Composiet loopschotten voor evenementen en feesten
  Als we het hebben over loopschotten of rijplaten, denken we vaak aan de bouw. Daar zie je altijd van die stalen, houten of kunststof platen liggen waar bouwers overheen lopen. Waar machines overheen rijden. En waar zwaar materieel op staat. Ontzettend handig, want deze platen hebben een aantal belangrijke functies.
 • smartphones
  Goedkope smartphones, dé trucs
  We moeten inmiddels allemaal bijna wel eerlijk toegeven; de smartphone is een eerste levensbehoefte geworden. Een dag niet geappt, is een dag niet geleefd. Toch zijn het ook behoorlijk dure apparaatjes, die daarnaast ook nog eens snel stuk gaan.
 • glasvezel
  Meer vanuit huis werken? Zorg voor een snelle internetverbinding!
  De afgelopen jaren zijn we het gewend geworden om vanuit huis te werken. Eerder was het verplicht wegens de corona maatregelen, maar nu zien we ook dat veel organisaties het wel héél prettig vinden dat er flexibeler gewerkt kan worden. Steeds meer bedrijven zetten het thuiswerken dus (gedeeltelijk) door.
 • wassen
  Tips om je was goed te wassen en te drogen
  Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden.
 • online-casino
  Alles wat je moet weten om het meest geprefereerde online casino te vinden
  Online gok casino’s bestaan al enige tijd in Nederland, maar ze waren tot voor kort nog gedoogd. Dit houdt in dat het niet is toegestaan, maar dat je niet actief wordt vervolgd. De kans op boetes bijvoorbeeld was erg klein. Nu is het legaal en de populariteit is zienderoog gegroeid.
 • casino
  Nieuwe reclameregels in de online casino-industrie: bekende idolen niet meer te zien
  Er is in de laatste jaren veel te doen geweest over online gokken in Nederland. Er mogen dan zowel veel voor- als tegenstanders zijn, de beslissing werd toch genomen om het te legaliseren. Niet veel later wordt er echter al weer veel aangepast, zoals bijvoorbeeld de regels voor het reclame maken voor online casino’s. In het begin konden we, zowel op televisie, radio als online, de ene na de andere gokreclame zien.
Toon meer >
Toon minder >

Houd je borsten gezond na de zwangerschap!

Jij hebt iets wonderlijks gedaan tijdens je zwangerschap. Met jouw lijf heb je een volledig mensje gegroeid. Voetjes, handjes en een minuscuul neusje: alles zit erop en eraan. Na de geboorte maak je kennis met je kindje, maar ook met jouw nieuwe lijf. Zo ondervindt je dat je borsten een transformatie hebben ondergaan. Hoe zorg je voor gezonde borsten na de zwangerschap?

Waarom veranderen borsten?

Waar je eerder meer elasticiteit ervoer, is nu plaatsgemaakt voor losser weefsel. Je hebt mogelijk een andere cupmaat, een andere kleur tepelhof of striae ontwikkelt. De oorzaak voor veranderende borsten door zwangerschap is de aanmaak van de hormonen oestrogeen, progesteron en hCG. De borsten bereiden zich voor op een melkproductie. De toestroom van lymfevocht en een verhoogde doorbloeding zorgen voor spanning op de borsten. Hierdoor raakt het bindweefsel opgerekt, en lijkt het na de zwangerschap en/of borstvoeding te gaan hangen.

Schoonheid van binnenuit

Natuurlijk wil iedere vrouw mooi uitziende borsten. Maar het belang van gezonde borsten is vele malen groter. Het bindweefsel is namelijk fundamenteel voor de gezondheid van de rest van de borst. Een manier om de borstgezondheid na zwangerschap te bevorderen, is met behulp van een manuele lymfedrainage.

Zo zorg je voor gezonde borsten na de zwangerschap

Manuele lymfedrainage

Een manuele lymfedrainage is een massagetechniek die verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo vermindert het de kans op ontstekingen en verhelpt het klachten zoals gevoelige borsten, verhardingen en cysten. Daarnaast kunnen drukklachten veroorzaakt door littekens na een operatie verholpen worden. Ook kan een manuele lymfedrainage preventief worden toegepast. Bijvoorbeeld als voorbereiding op je zwangerschap en de borstvoeding.

Liefde en zorg

Ik verklap het geheim direct: je borsten zullen nooit meer teruggaan naar hun huidige staat. En maar goed ook! Ze zijn een blijvende herinnering van een prachtige fase, en verdienen extra veel liefde en zorg na de zwangerschap. Met behulp van manuele lymfedrainage zorg ik ervoor dat de gezondheid van je borsten verbetert. Wil je meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie over borstgezondheid.

Wist-je-datjes over borstgezondheid na zwangerschap

Wist je dat…

 1. …slappere borsten niet worden veroorzaakt door borstvoeding? Ook bij vrouwen die kort of geen borstvoeding hebben gegeven, raakt het bindweefsel opgerekt tijdens de zwangerschap.
 2. …de stevigheid van je borsten vanzelf weer wat toeneemt? Er ontwikkelt zich namelijk nieuw vetweefsel in de borst. Ook kun je de stevigheid iets bevorderen door borstspieroefeningen te doen.
 3. …een vrouw die borstvoeding heeft gegeven minder kans heeft om borstkanker te krijgen? Hoe langer een vrouw borstvoeding geeft, hoe kleiner de kans is. Volgens experts kan een vrouw na 12 maanden borstvoeding te hebben gegeven, 4% minder kans hebben op borstkanker.
Datum: 05 september 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • pigmentatie
  De verfraaiende veelzijdigheid van medische pigmentatie
  Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan (waarbij de tepel vaak wordt verwijderd), kiezen voor een borstreconstructie, al of niet met een prothese. Het silhouet van de borst is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis.
 • pijnlijke-borsten
  Veel last van pijnlijke borsten? Tijd voor aanpakken
  De overgang kan een hele happening zijn. Al op jongere leeftijd heb je wel een idee van wat het inhoudt, maar wanneer je er zelf mee te maken krijgt is het vaak toch anders. De opvliegers, hormonale schommelingen, onregelmatige menstruatie, van vrouw tot vrouw verschilt het waarmee je te maken krijgt.
 • gevoelige-borsten
  Gevoelige borsten? Probeer manuele lymfedrainage!
  Iedere vrouw heeft eens in de zoveel tijd last van pijnlijke, gevoelige borsten. Meestal zien we dit als normaal, als iets dat erbij hoort. Het gaat vanzelf wel weer over. Bovendien is het niet een onderwerp waar vrouwen vaak over praten, behalve wanneer er sprake is van ziekte.
 • borstgezondheid
  Borstgezondheid: wat is het en wat kun je doen?
  Vaak sta je er niet bij stil, maar ook je borsten hebben een goede verzorging nodig om gezond te blijven. De term ‘borstgezondheid’ is misschien nog niet zo bekend bij iedereen, maar we ervaren als vrouw allemaal weleens het ongemak van pijnlijke borsten. Soms voor even, maar vaak ook voor een langere periode.
 • masseren
  Een goede verzorging voor je borsten
  Heb jij weleens pijnlijke of gevoelige borsten? Maak jij je weleens zorgen over de gezondheid van je borsten?
 • borstprothese
  Een borstprothese als een puzzelstukje op je huid
  Een volledige of gedeeltelijke borstamputatie laat een leegte achter. Letterlijk én figuurlijk.
 • preventief-borstonderzoek
  Preventief borstonderzoek: een hele geruststelling
  Het afgelopen halfjaar kregen drie vrouwen in mijn omgeving te horen dat ze borstkanker hebben. Zelf ben ik onlangs 40 geworden en deze vrouwen zijn ongeveer van mijn leeftijd. Het gaat om een zus van mijn achterbuurvrouw, een verre nicht en een vriendin van een collega.
 • borsten
  Gezonde borsten: dit moet je weten
  De diagnose ‘borstkanker’ is een enorme klap, en borstkanker is ook nog eens de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar.
 • borsten
  Borsten moeten wiebelen!
  Om je tanden gezond te houden, poets je ze elke dag en ga je elk half jaar naar de tandarts voor controle. Het zou eigenlijk net zo vanzelfsprekend moeten zijn om zo goed voor je borsten te zorgen.
 • pijn
  Weg met de pijn!
  Iedereen heeft weleens pijn. De traditionele Chinese geneeskunde beschouwt pijn als een stagnatie in de energiecirculatie.
Toon meer >
Toon minder >

Composiet loopschotten voor evenementen en feesten

Als we het hebben over loopschotten of rijplaten, denken we vaak aan de bouw. Daar zie je altijd van die stalen, houten of kunststof platen liggen waar bouwers overheen lopen. Waar machines overheen rijden. En waar zwaar materieel op staat. Ontzettend handig, want deze platen hebben een aantal belangrijke functies. Ze zorgen voor veiligheid en het behoud van milieu en/of ondergrond.


Waar je misschien minder snel aan denkt, is dat ze ook enorm handig zijn voor evenementen, festivals en feesten. Ga je binnenkort een tof event organiseren? Lees dan vooral even verder!

Waarom loopschotten?

Als je buiten een evenement organiseert, komt er nogal wat bij kijken. Eén van de belangrijkste zaken is de ondergrond. Laat je jouw gasten op het gras of straatstenen lopen, of wil je juist meer sfeer creëren? In het laatste geval, heb je rijplaten of loopschotten nodig. Ze bestaan in een stalen, houten en kunststof variant. Vooral bij events zie je meestal houten platen. Maar wist je dat kunststof loopschotten juist veel veiliger en milieuvriendelijker zijn?

Ga voor composiet

Frex verhuurt composiet rijplaten. Composiet is een glasvezelversterkt kunststof. Het materiaal is enorm sterk! Je kunt het met 400 ton/m2 belasten. Met een beetje snel rekenwerk zie je direct al dat je dit lang niet nodig hebt. Maar het duidt wel aan dat je zo een stevige ondergrond creëert voor je gasten. Composiet loopschotten worden niet voor niets zo veel ingezet. Zo werd er onlangs een veilige looproute van gemaakt op dance festival Intens. En is er van composiet rijplaten tijdens Koningsdag in Hengelo zelfs een drijvend podium op het water van gemaakt. Sterker nog, het biedt zelfs mogelijkheden voor een drijvend terras! Wat een toffe omgeving is dat voor je evenement.

Eén van de belangrijkste zaken is de ondergrond

Hoe kan dat dan?

De reden dat je composiet rijplaten op het water kunt leggen, is dat het een enorm drijvend vermogen heeft. Als zelfs een vrachtwagen op het water kan blijven staan, vallen jouw gasten al helemaal niet in het water. De composiet loopschotten zijn voorzien van een liplaskoppeling. Dit betekent dat de platen goed aan elkaar vast zitten, en dat er amper water tussendoor omhoog komt.

Veiligheid boven alles

Wat je met houten loopschotten nog weleens ziet, is dat het na wat geknoei nogal glad kan worden. Met composiet schotten valt dit reuze mee. Deze zijn namelijk voorzien van een antislipprofiel, wat het struikelgevaar enorm beperkt. Kortom, ga je een event organiseren? Neem dan de composiet loopschotten zeker in overweging!

Datum: 05 september 2022


Ook interessant voor jou
 • dakkapel
  Hier moet je op letten bij het kopen van een dakkapel
  Van plan om een dakkapel aan te schaffen? Dat is een goede investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Als je een dakkapel wilt kopen, heb je diverse mogelijkheden.
 • Kantoortrends
  3 kantoortrends van dit moment
  De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor.
 • wandelen
  Ga deze winter mee wandelen: 3 redenen om vandaag nog te boeken!
  De afgelopen periode zijn diverse soorten groepsreizen steeds meer gewild. Je ziet dit dan ook aan het grote aanbod van groepsreizen. Maar, niet alleen groepsreizen zijn steeds populairder. Ook wandelen we een stuk meer sinds het coronavirus en alle lockdowns die volgden.
 • smartphones
  Goedkope smartphones, dé trucs
  We moeten inmiddels allemaal bijna wel eerlijk toegeven; de smartphone is een eerste levensbehoefte geworden. Een dag niet geappt, is een dag niet geleefd. Toch zijn het ook behoorlijk dure apparaatjes, die daarnaast ook nog eens snel stuk gaan.
 • glasvezel
  Meer vanuit huis werken? Zorg voor een snelle internetverbinding!
  De afgelopen jaren zijn we het gewend geworden om vanuit huis te werken. Eerder was het verplicht wegens de corona maatregelen, maar nu zien we ook dat veel organisaties het wel héél prettig vinden dat er flexibeler gewerkt kan worden. Steeds meer bedrijven zetten het thuiswerken dus (gedeeltelijk) door.
 • wassen
  Tips om je was goed te wassen en te drogen
  Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden.
 • online-casino
  Alles wat je moet weten om het meest geprefereerde online casino te vinden
  Online gok casino’s bestaan al enige tijd in Nederland, maar ze waren tot voor kort nog gedoogd. Dit houdt in dat het niet is toegestaan, maar dat je niet actief wordt vervolgd. De kans op boetes bijvoorbeeld was erg klein. Nu is het legaal en de populariteit is zienderoog gegroeid.
 • casino
  Nieuwe reclameregels in de online casino-industrie: bekende idolen niet meer te zien
  Er is in de laatste jaren veel te doen geweest over online gokken in Nederland. Er mogen dan zowel veel voor- als tegenstanders zijn, de beslissing werd toch genomen om het te legaliseren. Niet veel later wordt er echter al weer veel aangepast, zoals bijvoorbeeld de regels voor het reclame maken voor online casino’s. In het begin konden we, zowel op televisie, radio als online, de ene na de andere gokreclame zien.
 • woonkamer
  4 tips voor de woonkamer van je dromen
  De zomer loopt op z’n eind; de ideale tijd om je alvast voor te bereiden op de herfst. En hoe kun je dit nou beter doen dan je woonkamer een (kleine) makeover te geven?
 • sauna
  Dit zijn de grootste voordelen van een sauna thuis
  Ben jij iemand die het heerlijk vindt om de ontspanning op te zoeken in een sauna? Dan is de kans groot dat je regelmatig een bezoekje brengt aan een wellnesscentrum met sauna. Als je hier ultiem van kunt genieten en dit gevoel ook thuis wilt ervaren, dan kan het een mogelijkheid zijn om een sauna voor thuis te kopen.
Toon meer >
Toon minder >

‘Volgende zomer kan ik zorgeloos de zon in!’

Van scheren wordt niemand blij. Zo ook de 27-jarige Sheila. ‘Bijna iedere dag stond ik weer met het scheermesje in mijn hand. Ik was de strijd met mijn haargroei zat. Daarom wilde ik graag mijn ongewenste haargroei weg laten laseren.’ In dit artikel vertelt ze over haar ervaringen met Fine Laserclinic.

Dagelijks scheren

‘Zeker in de zomer heb ik toch het liefst gladde benen en oksels. Maar dat betekent wel dat ik me dagelijks moet scheren,’ vertelt Sheila. Daarom ging ze op zoek naar een oplossing om voor altijd van haar ongewenste haargroei af te zijn. ‘Enkele vriendinnen hebben ook laserbehandelingen gedaan en waren heel enthousiast over het eindresultaat. Het leek me ideaal om er niet meer dagelijks mee bezig te hoeven zijn.’

Getinte huid

‘In eerste instantie wilde ik naar de salon waar mijn vriendinnen ook zijn geweest’, vertelt Sheila, ‘maar daar kon ik niet geholpen worden. De laser die zij gebruikten, was niet geschikt voor het behandelen van mijn huidtype. Helaas zou er dan een ongewenste huidreactie op gang komen. Ik ging op internet op zoek naar een laser die wél geschikt is voor mijn huidtype. Zo kwam ik uit bij Fine LaserClinic. Zij gebruiken de GentleMax Pro.’

GentleMax Pro

Er bestaan veel verschillende methodes voor definitief ontharen, maar de GentleMax Pro steekt hier met kop en schouders bovenuit. Deze laser kan op ieder huidtype gebruikt worden. Dat komt doordat dit apparaat over twee lasers beschikt: de Alexandrite laser voor lichte huidtypes en de nd:YAG-laser voor donkere huidtypes. Doordat het apparaat twee verschillende golflengtes heeft, kan ieder huidtype behandeld worden. Iedere huid is immers anders! Waar je bij de meeste klinieken vaak richting de 10 behandelingen nodig hebt, heb je bij Fine LaserClinic aanzienlijk minder behandelingen nodig. Dit komt doordat de specialisten met een aangepast behandelprotocol werken.

Nooit meer scheren met de GentleMax Pro

Intakegesprek

‘Na het zien van de website en sociale media had ik er wel vertrouwen in dat ik hier in goede handen zou zijn,’ gaat Sheila verder. ‘Ik heb direct online een gratis intakegesprek en proefbehandeling ingepland. Tijdens de intake kreeg ik alle uitleg over de werking van de behandeling, wat ik kon verwachten en hoe ik mij het beste kon voorbereiden op de behandelingen. Er was een mogelijkheid om alle vragen te stellen. Ik werd er erg gerustgesteld en voelde me gelijk op mijn gemak. Het is echt een warme, gezellige kliniek met fijne behandelaars.’

Proefbehandeling

‘Na de intake kon ik een gratis proefbehandeling ondergaan onder een van mijn oksels. Hierdoor zou ik het verschil kunnen zien in haargroei tussen de behandelde en niet behandelde oksel. Dit vond ik stiekem wel fijn. Je hoort tegenwoordig namelijk best vaak dat het resultaat niet naar wens is. Met een speciaal koelsysteem werd mijn huid gekoeld, terwijl de laser het haarzakje verwarmde en vernietigde. Wat me verbaasde is dat de behandeling vrij snel gaat. Ik was ook best bang dat de behandeling extreem pijnlijk zou zijn. Mijn vriendinnen zeiden namelijk dat de behandeling bij hun erg gevoelig was. Gelukkig viel dit bij mij reuze mee. Ik voelde wat warmte en een prikkelende sensatie, maar dit trok gelijk weer weg. Nog voordat ik klaar was voelde ik er al niks meer van.’

Verschil

‘Twee weken na de proefbehandeling merkte ik echt een goed verschil. Mijn rechteroksel hoefde ik nog lang niet te scheren terwijl mijn linkeroksel al wel weer toe was aan een scheerbeurt. Dit heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik gelijk ga starten met de behandeling van de oksels, bikinilijn en benen. Hiervoor zijn meerdere behandelingen nodig. In totaal moet ik vijf of zes keer terugkomen. Tijdens de behandelingen moet ik goed opletten dat ik de zones die ik laat behandelen zo min mogelijk blootstel aan zonlicht. Daarom ben ik blij dat ik nu al begin met de behandelingen, zodat ik volgende zomer zorgeloos de zon in kan!’

Datum: 03 september 2022


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • zomerklaar
  Klaar voor de zomer: schoonheidsspecialist Noëlle vertelt
  Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
 • definitief-ontharen
  IPL-SHR: definitief ontharen
  Je hoopt er na het scheren lange tijd vanaf te zijn, maar voor je het weet verschijnen de eerste stoppels weer op je huid. In no time kun je de scheermesjes weer tevoorschijn halen om ze te verwijderen.
 • ongewenste-haargroei
  Nooit meer last van ongewenste haargroei
  Je niet meer te hoeven scheren: het klinkt als muziek in je oren. We willen er tenslotte allemaal beeldig uitzien nu het weer volop lente is.
 • Laserontharing
  Hoe kun je je voorbereiden op een behandeling voor laserontharing?
  De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
 • Ontharen
  Ontharen? De tijd daarvoor is nú
  In de winter kun je je benen constant bedekken en maakt het gelukkig niet uit of je al een paar weken geen zin hebt om je benen te scheren. Niemand die het doorheeft!
 • ontharing
  Een zijdezachte huid met IPL-laserontharing!
  Ongewenste haartjes verwijderen is een tijdrovende klus. Het liefst zou je willen dat je huid elke dag glad en haarvrij aanvoelde, zonder dat je er wat voor hoeft te doen. Dan hoefde je je nooit meer druk te maken om prikkende stoppels, wondjes of jeukende bultjes, of gestrest met een scheermesje in de weer voor een last-minute stranddate.
 • ontharen
  Mooie, gladde benen met laserontharen
  In de winter ben je misschien minder geneigd om aan dat donslaagje op je benen te denken. Toch wil je misschien liever voorkomen dat je in het nieuwe jaar geconfronteerd wordt met haargroei die je de afgelopen tijd goed verstopt hebt onder lagen kleding.
 • waxen
  Waxen voor je vakantie!
  Zie je jezelf al liggen aan het strand? Geluiden van ruisende golven, spelende kinderen en zachte muziek op de achtergrond. De warme stralen van de zon op je gezicht en lichaam.
 • scheren
  Scheren is voorgoed verleden tijd
  Even snel je benen scheren voordat je het terras op gaat of snel met je scheermesje de haartjes onder je oksel wegwerken. Snel is het wel, handig is het niet. Heb je wel eens gedacht aan een definitieve manier van ontharen?
 • laserontharen
  Help! Ik heb last van overmatige haargroei!
  Heb je als vrouw last van ongewenste en overmatige haargroei in het gezicht, onder de oksels, bij de bikinilijn of op je benen? Of heb je als man last van overtollige haargroei op de borst, buik, schouders of rug? Oplossing: definitief ontharen door middel van laserontharen.
Toon meer >
Toon minder >

Goedkope smartphones, dé trucs

We moeten inmiddels allemaal bijna wel eerlijk toegeven; de smartphone is een eerste levensbehoefte geworden. Een dag niet geappt, is een dag niet geleefd. Toch zijn het ook behoorlijk dure apparaatjes, die daarnaast ook nog eens snel stuk gaan. In deze dure tijden is het dan ook fijn om te weten hoe je deze kostenpost een beetje aantrekkelijk kunt maken, uiteraard zonder hierbij in te leveren op kwaliteit en functies. Hoe je dit doet? Wij zetten de trucs op een rij.

Bekende merken

Het allerliefste gebruiken we natuurlijk een smartphone van de bekende merken. Wanneer jij kiest voor een iPhone of Samsung weet je immers zeker dat je alle nieuwste apps kunt downloaden en gebruiken. Maar dat deze merken ook meteen het duurste zijn, dat hoeven we je ongetwijfeld niet uit te leggen. Hier zijn echter wel uitzonderingen voor te bedenken zoals een andere versie van een bekend merk te kiezen. Een goed voorbeeld hiervan is de Samsung a53 waar het gaat om het Android systeem en de Iphone 11 is top wanneer je gaat voor een Apple device. Beiden zijn goede producten, tegen een vriendelijkere prijs.

Refurbished?

Naast helemaal nieuw, is er tegenwoordig ook de refurbished optie. Deze telefoons zijn al een keer gebruikt, maar worden door experts zo goed gecheckt dat je de kwaliteit als van een nieuwe ervaart. Deze worden ook gewoon verkocht door erkende bedrijven en ze durven daarom zelf garantie af te geven. Hiermee heb je de kwaliteit van een goede telefoon, zonder dat je de hoofdprijs betaalt.

in dure tijden kan online blijven via je smartphone gewoon blijven zoals het is

Verken onbekend terrein

Naast de bekende merken zijn er tegenwoordig ook nog steeds andere merken die een stukje goedkoper zijn. Denk aan OPPO en Fairphone, telefoons waar weinig mensen van hebben gehoord maar wat prima producten zijn. Ze hebben soms zelfs nog betere camera’s dan de bekende opties, maar wel tegen een vriendelijkere prijs. Let hierbij wel goed op het besturingssysteem, het kan zijn dat niet alles hierop wordt ondersteund waardoor de keuze voor apps beperkt is.

Nog een ronde mee?

Soms kan je telefoon gewoon nog wel een ronde mee nadat de contracttermijn is afgelopen. Wanneer dit het geval is, is het aan te raden over te stappen van provider of abonnement. Er zijn namelijk vaak veel goedkopere sim only varianten vindbaar. Niet het leukste klusje om je eens in te verdiepen, maar wel eentje die je flink wat geld kan gaan opleveren.

Kortom, ook in dure tijden kan online blijven via je smartphone gewoon blijven zoals het is. Soms kan een andere keuze hierbij er wel voor zorgen dat dit financieel een mooi resultaat oplevert. Opties die het verkennen zeker waard zijn!

Datum: 01 september 2022


Ook interessant voor jou
 • dakkapel
  Hier moet je op letten bij het kopen van een dakkapel
  Van plan om een dakkapel aan te schaffen? Dat is een goede investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Als je een dakkapel wilt kopen, heb je diverse mogelijkheden.
 • Kantoortrends
  3 kantoortrends van dit moment
  De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor.
 • wandelen
  Ga deze winter mee wandelen: 3 redenen om vandaag nog te boeken!
  De afgelopen periode zijn diverse soorten groepsreizen steeds meer gewild. Je ziet dit dan ook aan het grote aanbod van groepsreizen. Maar, niet alleen groepsreizen zijn steeds populairder. Ook wandelen we een stuk meer sinds het coronavirus en alle lockdowns die volgden.
 • evenementen
  Composiet loopschotten voor evenementen en feesten
  Als we het hebben over loopschotten of rijplaten, denken we vaak aan de bouw. Daar zie je altijd van die stalen, houten of kunststof platen liggen waar bouwers overheen lopen. Waar machines overheen rijden. En waar zwaar materieel op staat. Ontzettend handig, want deze platen hebben een aantal belangrijke functies.
 • glasvezel
  Meer vanuit huis werken? Zorg voor een snelle internetverbinding!
  De afgelopen jaren zijn we het gewend geworden om vanuit huis te werken. Eerder was het verplicht wegens de corona maatregelen, maar nu zien we ook dat veel organisaties het wel héél prettig vinden dat er flexibeler gewerkt kan worden. Steeds meer bedrijven zetten het thuiswerken dus (gedeeltelijk) door.
 • wassen
  Tips om je was goed te wassen en te drogen
  Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden.
 • online-casino
  Alles wat je moet weten om het meest geprefereerde online casino te vinden
  Online gok casino’s bestaan al enige tijd in Nederland, maar ze waren tot voor kort nog gedoogd. Dit houdt in dat het niet is toegestaan, maar dat je niet actief wordt vervolgd. De kans op boetes bijvoorbeeld was erg klein. Nu is het legaal en de populariteit is zienderoog gegroeid.
 • casino
  Nieuwe reclameregels in de online casino-industrie: bekende idolen niet meer te zien
  Er is in de laatste jaren veel te doen geweest over online gokken in Nederland. Er mogen dan zowel veel voor- als tegenstanders zijn, de beslissing werd toch genomen om het te legaliseren. Niet veel later wordt er echter al weer veel aangepast, zoals bijvoorbeeld de regels voor het reclame maken voor online casino’s. In het begin konden we, zowel op televisie, radio als online, de ene na de andere gokreclame zien.
 • woonkamer
  4 tips voor de woonkamer van je dromen
  De zomer loopt op z’n eind; de ideale tijd om je alvast voor te bereiden op de herfst. En hoe kun je dit nou beter doen dan je woonkamer een (kleine) makeover te geven?
 • sauna
  Dit zijn de grootste voordelen van een sauna thuis
  Ben jij iemand die het heerlijk vindt om de ontspanning op te zoeken in een sauna? Dan is de kans groot dat je regelmatig een bezoekje brengt aan een wellnesscentrum met sauna. Als je hier ultiem van kunt genieten en dit gevoel ook thuis wilt ervaren, dan kan het een mogelijkheid zijn om een sauna voor thuis te kopen.
Toon meer >
Toon minder >

Weg met de pijn!

Iedereen heeft weleens pijn. De traditionele Chinese geneeskunde beschouwt pijn als een stagnatie in de energiecirculatie. De energie kan niet vrij stromen: het blokkeert ergens. Hoe kan een naald je hier vanaf helpen?

‘Er zijn ontzettend veel soorten pijn,’ vertelt Francis de Ruiter van Apollo Acupunctuur. ‘Het uit zich vaak op fysiek vlak, maar pijn kan zich ook emotioneel manifesteren. Je krijgt dan psychosomatische klachten. Bovendien kan pijn zich op verschillende manieren ontwikkelen. Pijn kan acuut ontstaan door invloeden van buitenaf, een trauma of een ongeluk. Maar pijn kan ook chronisch zijn. Dan is er een langdurige onbalans tussen de belastbaarheid en de hoeveelheid belasting. En dan heb je ook nog het onderscheid tussen pijn met of zonder deformatie: veranderingen in het weefsel, op oppervlakkig of diep niveau.’

Oblique

‘Wanneer iemand bij ons in de praktijk komt, analyseren we daarom eerste de pijnsoort,’ gaat Francis verder. ‘Bij acute pijn, bijvoorbeeld bij sporters met een pijnlijke spier, is oblique acupunctuur een goede optie. Waar de naald bij dry-needling rechtstreeks naar de pijnlijke plek gaat, wordt deze tijdens oblique acupunctuur schuin ingebracht, in de richting van de spier. Op deze manier wordt de meest pijnlijke plek aangeraakt en ontstaat er een korte samentrekking in de spier. Door deze prikkeling herstel je de eiwitlijn. In de eerste instantie verkrampt de spier, waarna deze loslaat en de aangedane spiervezels in hun normale vorm terugkomen.’

Schouderklachten

‘Ik krijg in de praktijk ook vaak mensen met langdurige pijnklachten die verzoeken om oblique acupunctuur.’ Het gaat dan regelmatig om schouderklachten. Maar in dat geval gebruikt Francis deze techniek niet. ‘In het schoudergebied lopen te veel meridianen, dus het risico is te groot. Als je veel in de meridianen gaat hengelen raken deze overprikkeld. Dit leidt soms tot aangezichtsproblemen en andere klachten. Dat betekent overigens niet dat acupunctuur niet mogelijk is bij langdurige schouderklachten! Integendeel, ‘gewone’ acupunctuur is dan nog steeds heel effectief. Het verschil met oblique acupunctuur is dat de naalden dan recht in de huid worden gestoken in plaats van schuin.’

Ik kijk naar het totaalplaatje

Disbalans

Bij langdurige pijnklachten is het ook extra belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van de pijnklachten. ‘Deze hangt altijd samen met een disbalans tussen inspanning en ontspanning. Zeker tijdens de pandemie zag ik dit vaak terug in mijn praktijk. Door de maatregelen mochten mensen een tijdje niet sporten. Toen alles weer open ging, ging iedereen er vol tegenaan. Maar hier was hun lichaam helemaal niet op voorbereid. Je lichaam kan de mate van belasting na zo’n lange tijd van ontspanning niet aan. Het advies is dan ook om deze balans zo goed mogelijk te behouden.’

Kleine dingen

‘Je ziet de gevolgen van een disbalans ook bijvoorbeeld bij mensen die in het voorjaar weer enthousiast in de tuin aan de slag gaan,’ vertelt Francis. ‘Door het snoeien en knippen van de heg krijgen ze bijvoorbeeld een tennisarm. Het zit hem soms echt in de kleine dingen, zoals een plotselinge toename van activiteit die je spieren niet gewend zijn. Een plaatselijke acupunctuurbehandeling doet de pijn verminderen. Maar hoe kan het dan eigenlijk dat de buurvrouw, die precies dezelfde klusjes doet in haar tuin, nergens last van heeft? Dan betekent het dat jij ergens een zwakke plek hebt die je buurvrouw niet heeft. Dan is het niet alleen mijn missie om de pijn plaatselijk te behandelen, maar ook om op zoek te gaan naar die zwakke plek en deze sterker te maken.’

Zwakke plek

Francis kijkt hierbij naar het totaalplaatje, naar alle meridianen. ‘Je hebt 12 hoofdmeridianen die allemaal gekoppeld zijn aan een specifiek orgaan. Een zwak orgaan is niet in staat om voor de balans te zorgen en leidt tot klachten. Zo is de niermeridiaan bijvoorbeeld gekoppeld aan rug- en knieklachten, en als je snel buiten adem bent, is de longmeridiaan ontregeld. Zie het als een wip. Als deze in balans is, is alles even sterk. Maar als er één of meerdere organen zwak zijn, dan is de balans verdwenen. Door acupunctuur versterk je deze zwakke organen en breng je de wip – en daarmee jezelf – weer in balans.’

Datum: 31 augustus 2022


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
Toon meer >
Toon minder >

Meer vanuit huis werken? Zorg voor een snelle internetverbinding!

De afgelopen jaren zijn we het gewend geworden om vanuit huis te werken. Eerder was het verplicht wegens de corona maatregelen, maar nu zien we ook dat veel organisaties het wel héél prettig vinden dat er flexibeler gewerkt kan worden. Steeds meer bedrijven zetten het thuiswerken dus (gedeeltelijk) door. Meer vanuit huis werken betekent echter ook dat de woning hierop aangepast moet worden. Met name een goede internetverbinding is hierbij van essentieel belang om de productiviteit en het werkplezier hoog te houden. Maar hoe pak je dit aan?

Doe de glasvezel check

Begin altijd met een glasvezel check. Deze kun je gewoon online uitvoeren en toont aan of jouw woning al toegang heeft tot het glasvezelnetwerk.

De werking van het glasvezelnetwerk klinkt een beetje als sciencefiction. Toch maken al heel wat gezinnen en bedrijven hier dankbaar gebruik van. Het grote voordeel van glasvezel? De mogelijkheid om een snelle en betrouwbare internetverbinding te leggen. Grootste voordeel is niet alleen de snelheid, maar ook de wijze waarop de verbinding niet snel verstoord wordt door stoorzenders van buitenaf. Het internetgedrag van de mensen in en buitenshuis geven geen problemen meer voor de snelheid van het internet. Hierdoor kan je op elk moment ongestoord en snel werken.

Controleer wat het echte probleem is

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten of er écht sprake is van een probleem. Meestal is wel duidelijk te merken dat het internet traag is en vaak niet reageert. Echter, er zijn ook mensen die gewoon tevreden zijn over de snelheid van hun internet en er na een zogeheten speedtest achter komen dat het helemaal niet zo goed gesteld is met de kwaliteit van hun internet.

Daarom is het – ook als je nog geen problemen ervaart met het internet – goed om de kwaliteit hiervan eens in de zoveel tijd te checken. Weet je dat de internetsnelheid beneden het gemiddelde valt? Dan moet je op zoek gaan naar het echte probleem. Want waardoor ontstaat er een te trage verbinding? Wat is de bron van het probleem?

Soms heeft dit geen eens met het internet zelf te maken, maar is het simpelweg te wijten aan een oude computer. Soms is het vervangen van de apparaten waarop je werkt noodzakelijk om de internetverbinding weer te herstellen. Goed om dit van tevoren uit te zoeken. Zo weet je zeker dat je het juiste probleem aanpakt.

Geef het modem een ander plekje in huis

Is er geen mogelijkheid tot een glasvezelverbinding? Dan ben je toch afhankelijk van ‘gewoon’ internet. Maar wist je dat het modem in huis ook van invloed is op de snelheid van jouw internet? Meestal wordt deze op een onopvallende plek in huis geplaatst. Echter, als hij door allerlei obstakels heen moet om te kunnen verbinden, leidt dit al snel tot een tragere verbinding of haperingen. Misschien helpt het dus al om het modem een strategische plek in huis te geven. Het liefst zo hoog mogelijk voor het beste bereik.

Datum: 28 augustus 2022
Inspiratie ForYou


Ook interessant voor jou
 • dakkapel
  Hier moet je op letten bij het kopen van een dakkapel
  Van plan om een dakkapel aan te schaffen? Dat is een goede investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Als je een dakkapel wilt kopen, heb je diverse mogelijkheden.
 • Kantoortrends
  3 kantoortrends van dit moment
  De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor.
 • wandelen
  Ga deze winter mee wandelen: 3 redenen om vandaag nog te boeken!
  De afgelopen periode zijn diverse soorten groepsreizen steeds meer gewild. Je ziet dit dan ook aan het grote aanbod van groepsreizen. Maar, niet alleen groepsreizen zijn steeds populairder. Ook wandelen we een stuk meer sinds het coronavirus en alle lockdowns die volgden.
 • evenementen
  Composiet loopschotten voor evenementen en feesten
  Als we het hebben over loopschotten of rijplaten, denken we vaak aan de bouw. Daar zie je altijd van die stalen, houten of kunststof platen liggen waar bouwers overheen lopen. Waar machines overheen rijden. En waar zwaar materieel op staat. Ontzettend handig, want deze platen hebben een aantal belangrijke functies.
 • smartphones
  Goedkope smartphones, dé trucs
  We moeten inmiddels allemaal bijna wel eerlijk toegeven; de smartphone is een eerste levensbehoefte geworden. Een dag niet geappt, is een dag niet geleefd. Toch zijn het ook behoorlijk dure apparaatjes, die daarnaast ook nog eens snel stuk gaan.
 • wassen
  Tips om je was goed te wassen en te drogen
  Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden.
 • online-casino
  Alles wat je moet weten om het meest geprefereerde online casino te vinden
  Online gok casino’s bestaan al enige tijd in Nederland, maar ze waren tot voor kort nog gedoogd. Dit houdt in dat het niet is toegestaan, maar dat je niet actief wordt vervolgd. De kans op boetes bijvoorbeeld was erg klein. Nu is het legaal en de populariteit is zienderoog gegroeid.
 • casino
  Nieuwe reclameregels in de online casino-industrie: bekende idolen niet meer te zien
  Er is in de laatste jaren veel te doen geweest over online gokken in Nederland. Er mogen dan zowel veel voor- als tegenstanders zijn, de beslissing werd toch genomen om het te legaliseren. Niet veel later wordt er echter al weer veel aangepast, zoals bijvoorbeeld de regels voor het reclame maken voor online casino’s. In het begin konden we, zowel op televisie, radio als online, de ene na de andere gokreclame zien.
 • woonkamer
  4 tips voor de woonkamer van je dromen
  De zomer loopt op z’n eind; de ideale tijd om je alvast voor te bereiden op de herfst. En hoe kun je dit nou beter doen dan je woonkamer een (kleine) makeover te geven?
 • sauna
  Dit zijn de grootste voordelen van een sauna thuis
  Ben jij iemand die het heerlijk vindt om de ontspanning op te zoeken in een sauna? Dan is de kans groot dat je regelmatig een bezoekje brengt aan een wellnesscentrum met sauna. Als je hier ultiem van kunt genieten en dit gevoel ook thuis wilt ervaren, dan kan het een mogelijkheid zijn om een sauna voor thuis te kopen.
Toon meer >
Toon minder >

Tips om je was goed te wassen en te drogen

Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden. Dan is het ook verstandig om te kijken naar wat je anders kunt doen. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om je was goed te wassen en te drogen. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Kleding sorteren

Om te voorkomen dat bepaalde kledingstukken verkleuren, is het belangrijk om voordat je gaat wassen kleding te sorteren. Dit kun je bij de wasmachine zelf doen, maar een slimme tip is om hiervoor meerdere wasmanden te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een wasmand voor donkere was, gekleurde was en witte was. Als je jouw gebruikte kledingstukken gelijk in de juiste wasmand gooit, is het gesorteerd en kan je binnen no time beginnen met wassen.

Kleding binnenstebuiten wassen

Een goede tip om kleding langer mooi te houden is om kleding binnenstebuiten te wassen. Het is een kleine moeite, maar het kan er wel bij helpen om jouw kleding niet te beschadigen. Vooral bij kledingstukken met opdrukken of printjes is dit verstandig om te doen, want zo houd je dit langer mooi.

Lees het waslabel

Heb je iets nieuws gekocht? Vergeet dan niet om voor het wassen altijd het waslabel te lezen. Doe je dit niet, dan kan het gebeuren dat je het op de verkeerde manier wast. Te heet wassen kan bijvoorbeeld vervelende gevolgen hebben voor jouw gloednieuwe kledingstuk.

Vergeet niet om kleding binnenstebuiten te wassen, zo blijft het langer mooi!

Stop het niet in de droger

Als je jouw was wilt drogen is het een mogelijkheid om het in de droger te stoppen. Voor de kwaliteit van jouw kledingstukken is dit echter lang niet altijd goed. Ten eerste is het altijd van belang dat wanneer je de droger wilt gebruiken, je kijkt op het waslabel of het kledingstuk wel in de droger mag. Het is te allen tijde beter om je was aan de lucht te laten drogen. De droger kan er namelijk voor zorgen dat de kwaliteit van je kledingstukken sneller achteruitgaat. Je was aan de lucht laten drogen kun je doen met behulp van een waslijn of wasrek, zowel binnen als buiten. Ben je op zoek naar een waslijn of wasrek? Koop dan wel waslijnen en wasrekken van hoge kwaliteit.

Hang de was niet continu in de volle zon

Je hebt er vast wel eens eerder van gehoord: je was buiten niet in de volle zon hangen. Je was voor even in het zonnetje laten drogen is natuurlijk geen probleem, maar zorg ervoor dat het niet te lang in de volle zon hangt. Als je dit wel doet, bestaat de kans dat je kledingstukken verkleuren.

Deze tips hierboven helpen je erbij om je kleding goed te wassen en te drogen. Als je dit op de juiste manier doet, kun je er zo lang mogelijk van genieten en voorkom je dat jouw kleding binnen no time alweer vervangen moet worden!

Datum: 25 augustus 2022


Ook interessant voor jou
Toon meer >
Toon minder >