afscheidsbloemwerk

Een uniek verhaal

10 december 2021
48
48
0

Afscheid nemen van een dierbare is een plotse wending in je leven, die vaak niet te bevatten valt. Het voelt onbegrijpelijk dat degene met wie je zoveel hebt gedeeld, er opeens niet meer is. Net alsof je een boek leest, waar opeens een bladzijde uit mist.

Afscheidsbloemwerk

Met een afscheidsbloemwerk kun je nog een hoofdstuk aan het leven van je dierbare toevoegen. Een nawoord, waarin je toch nog iets heel moois kunt delen met de persoon waar je zoveel van houdt, ondanks diens afwezigheid. Het uitzoeken van een bloemwerk kan namelijk veel meer zijn dan zomaar iets wat je moet regelen. Het kan een manier zijn waarop wensen toch nog waargemaakt kunnen worden.

Stukje verwerking

Als bloemist kun je daarom een steentje bijdragen aan vele verhalen. ‘Onlangs was er een vrouw overleden’, vertelt Alarda. ‘Zij maakte met haar schoondochter altijd bloemstukjes en die bloemen haalde ze dan bij De Paladijn. Nu heeft de schoondochter gevraagd of ze mocht helpen met het rouwstuk. Samen konden we zo nogmaals een bloemstuk maken, met haar schoonmoeder in gedachten. Net zoals ze dat altijd deden.’

Voor altijd trouw

De grote rol die bloemen in ons leven spelen, komt bij een afscheidsbloemwerk echt naar voren. ‘Zo kwam er ook een keer een vrouw bij mij die haar partner was verloren’, vertelt Alarda verder. ‘Na het overlijden van haar man wilde ze graag wat teruggeven. Ze wilde graag rode rozen en Stephanotis bloemen in het bloemwerk verwerken. Stephanotis, ook wel de bruidsbloem genoemd, omdat die vroeger in haar trouwboeket zat. Rode rozen, omdat ze die altijd van haar man kreeg. Nu kon ze de rode rozen aan hem geven.’

Tip van Alarda

Ga een gesprek aan met de bloemist. Natuurlijk is het mooi om zelf met een idee te komen, maar het regelen van een uitvaart is een heftige periode. Je moet snel wat uitzoeken, in een tijd waarin er al zoveel gebeurt. De bloemist kan door een gesprek met jou meedenken om een kleine last van je schouders te nemen.

Meer weten?

Bloemenzaak De Paladijn bestaat dit jaar al 85 jaar en het werken met bloemen zit eigenaresse Alarda in het bloed. Bloemen vertellen verhalen en het is haar passie om die zo mooi mogelijk neer te zetten. Met een passie voor duurzaamheid creëert Alarda bloemwerken die zeggen wat woorden soms niet kunnen.

De Paladijn
Stationsweg 27 | 9201 GG Drachten | 06-15413712 |
info@depaladijn.nl | www.depaladijn.nl
Deel dit artikel