Omgaan met borstkanker

23 november 2017
726
755
0

Jaarlijks krijgen 17.000 vrouwen in Nederland borstkanker. Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De impact van de diagnose is groot, zowel fysiek als mentaal. Het overlevingspercentage van vrouwen met borstkanker is gestegen naar 80%. Goed nieuws, maar steeds meer vrouwen lopen daarna wel aan tegen angst, vermoeidheid, cognitieve klachten, zenuwpijn, lymfoedeem, slaapproblemen of (vervroegde) overgangsklachten.

Waarom coaching?

Soms is er, zowel tijdens als na het behandeltraject, meer tijd en aandacht nodig voor psychische en emotionele begeleiding. Up and Up Coaching in Oegstgeest begeleidt vrouwen uit de regio met de diagnose borstkanker of een voorstadium daarvan. Een laagdrempelige en persoonlijke één-op-één-begeleiding en coaching. Dit kan op allerlei manieren: natuurlijk met persoonlijke gesprekken, maar ook via e-mail, bellen of appen. Even kort contact, een steuntje in de rug.

Coach én ervaringsdeskundige

Jacqueline Eenens van Up and Up Coaching is naast gecertificeerd coach ook ervaringsdeskundige. ‘Hierdoor begrijp ik zó goed waar vrouwen doorheen gaan. De manier waarop ik 11 jaar na mijn behandeling voor borstkanker door het leven ga, geeft vaak al vertrouwen.

Verschillende onderwerpen

De thema’s die aan bod kunnen komen zijn vermoeidheid, de regie over je leven terugkrijgen, omgaan met angst, hoe gaat je partner en/of gezin om met de diagnose. Dat ligt helemaal aan de behoefte van de cliënt. Uiteindelijk gaat het vaak om leren loslaten, vertrouwen en weer kunnen genieten van het leven!’

Pijn verzachten

F. uit Amsterdam (51 jaar): ‘Jacqueline is een warme en betrokken coach! Ze begeleidt je heel goed tijdens het moeilijke proces dat je doormaakt. In mijn geval ging het over DCIS, waardoor ik genoodzaakt was een borst te laten verwijderen. Na ruim een jaar een siliconen borstprothese te hebben gehad, heb ik gekozen voor een borstreconstructie met eigen weefsel. Jacqueline heeft mij geholpen en meegedacht tijdens de gehele periode. Naast je familie en vrienden is het fijn om iemand zoals Jacqueline naast je te hebben, die zowel als ervaringsdeskundige als in haar rol als coach de pijn af en toe een beetje kan verzachten.’

Meer weten?

Up and Up coaching in Leiden biedt begeleiding en coaching bij en na borstkanker. Gecertificeerd coach Jacqueline Eenens geeft op een laagdrempelige en persoonlijke manier begeleiding. Ze biedt een ondersteunde hand bij het helpen om de regie over je eigen leven terug te krijgen.

Up and Up Coaching
Laan van Arenstein 6 | 2341 LT Oegstgeest | 06-21426567 |
info@upandupcoaching.nl | www.upandupcoaching.nl
Deel dit artikel