(Z)onbezorgd genieten!

17 juni 2021
429
433
1

En plots is ‘ie daar, de zomer! Alsof die nooit zou komen! Omdat de zon zo lang op zich heeft laten wachten storten we ons gelijk op deze warme gouden bol die oh zo lekker, maar ook verraderlijk kan zijn.

No time to lose

I know, je hoeft het me niet te vertellen!. Zonuren moet je opbouwen, maar ja, nu de zon er eindelijk is, willen we er natuurlijk volop van genieten. Dus, snel op de fiets naar het strand, of gewoon lekker op het balkon of achtertuin. No time to lose! Daarom, smeer jezelf wat vaker in en ga gewoon minstens voor factor 30. Afbouwen kan later nog, als je wat gevorderd bent. Denk niet dat je van deze hoge factor niet bruin wordt, integendeel! Je huid bronst juist mooier met als grote voordeel dat je minder snel verbrandt. Zorg echt dat je een dikke laag aanbrengt en doe dat met regelmaat, zeker wanneer je net als ons ook nog van een verkoelende duik in zee houdt.

Terrasje pakken

Zijn we klaar met werken, dan rennen we naar ons vaste terras. Daar werkt mijn zoon Sacha en die maakt topcocktails. En wat kunnen we weer genieten van een terrasje in de zon! In deze tijd heeft de zon nog volop kracht, dus ook op een terras bescherm je je huid. Gebruik een product wat makkelijk over je make-up is aan te brengen (maar vergeet ook niet je armen en benen). Zorg ervoor dat er geen witte waas achterblijft op de huid want terrasjes zijn uiteraard ook om te kijken en bekeken te worden!

  • Lip Balm SPF 50+ Wild Strawberry van bondi sands, € 7,20 www.douglas.nl
  • Face Moisturizer spf 30 – high protection van (MALIN+GOETZ), € 44,- www.retreat.nl
  • Face Sunscreen SPF 50 van Patyka, € 33,- www.skins.nl
  • Moisturizing Tanning Spray SPF 20 van Collistar, € 33,99 www.collistar.nl
  • Face & Eyes Waterproof Palette van Pupa, € 27,95 www.pupa.nl
  • Mineral Sun Care Compact SPF 30 van Clarins, € 38,75 www.clarins.nl

Do it yourself

Is de zon er net niet als je vrij bent, of heb je een huid die maar niet kleurt (behalve rood?), dan doe je het toch lekker zelf. Voordat je aan de selftanning gaat, gebruik je eerst een scrub. Deze maakt de huid glad zodat je een mooie egale bruine tint krijgt. Kies een tanningproduct welke voor jou het meest comfortabel aanvoelt; een mousse, spray of cream. Om er niet als een zebra uit te zien smeer je je zelfbruiner heel goed uit en was altijd je handen, mits je van bruine randjes tussen je vingers en nagels houdt.

Cool down

Of je nu verbrand bent of niet (liever niet natuurlijk), gebruik altijd een aftersun nadat je in de zon bent geweest. Het verschil met een bodylotion is namelijk dat een aftersun de huid niet alleen hydrateert, maar ook herstelt en verkoelt. En, ze ruiken vaak ook zo lekker! Vraagt je huid om extra vocht? Verwen haar dan met een hydraterend masker.

Zonnige geuren

Waar je ook van de zon geniet, een heerlijke zomerse geur is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je omgeving. Het leuke met geuren is, dat je er herinneringen mee opbouwt. Iedere keer dat jij weer je zomerse geur draagt, denk je terug aan je vakantie, terras of de zon of misschien wel een vakantieliefde. Zomergeuren zijn sprankelend, fris, uitdagend en…. vul zelf maar in. Wanneer je je geur als een mist op je haar en achter in je hals sprayt brengt ieder verkoelend windje, a moment to enjoy!

Het leukste stadsstrand

Wil jij ook genieten van het meest leuke stadsstrand dat wij kennen? Ga dan naar www.stadsstranddekade.nl. Vrijheid, blijheid, lekkere muziek en eten, superleuke jonge bediening en topcocktails, dat is wat je te wachten staat. Ik ben vaste gast, dus wie weet kom ik je tegen!

– Ingrid Burger van ColorCrew

Deel dit artikel