kapsels

Toe aan iets nieuws? Kapsels voor jouw gezichtstype!

28 februari 2020
145
144
0

Soms heb je gewoon helemaal genoeg van steeds weer datzelfde kapsel te zien in de spiegel. Je weet niet goed wat je met je haar aanmoet, en bent toe aan een fris, vernieuwend kapsel. Of je hebt het gevoel dat je haarstijl niet langer past bij je uitstraling of leeftijd. Een nieuwe coupe uitzoeken heeft tijd nodig, aangezien het een uiting is van jouw stijl en persoonlijkheid. Natuurlijk is het fijn als jouw haar daarbij de mooiste punten van jouw gezicht benadrukt.

Verschillende factoren

Er zijn verschillende factoren waarop je kunt letten bij het uitzoeken van een nieuw kapsel. Zo kun je denken aan een haarkleur passend bij je huidtint, maar ook een model dat goed staat bij jouw gezichtsvorm. Lees hier welke stijlen bij jou zouden kunnen passen!

Gezichtvorm met veel passende haarstijlen

Ten eerste is het handig te beoordelen wat voor gezichtsvorm je precies hebt. Is jouw voorhoofd smaller dan je kin-kaaklijn? En is je gezicht langer dan de breedte? Dan heb je een ovalen gezicht. Met dit type gezichtsvorm heb je mazzel, want veruit de meeste haarstijlen staan jou goed en je kunt dus veel variëren en experimenteren. Een voorbeeld van een geschikte haarstijl is halflang haar gestyled met lichte slag, of een mooie frisse boblijn.

Rondere gezichtsvorm

Heb je een rondere gezichtsvorm, dan zijn de lengte en de breedte van jouw gezicht zo goed als gelijk. Je gezicht is bij de wangen en oren het breedst. Bij deze gezichtsvorm zijn kapsels die onder de kin vallen met halflange tot lange lengte het meest flatterend. Volume bovenin je kapsel is belangrijk, zodat de rechtere lijnen in plaats van de ronde benadrukt kunnen worden. Een geschikt kapsel waarvoor je kunt kiezen, is bijvoorbeeld een langere boblijn.

Hoekige lijnen

Een golvende, lange coupe. Dat is wat jij wilt als je een vierkante gezichtsvorm hebt! Met een vierkant gezicht heb je een wat hoekige kaaklijn en rechte haarlijn. Daarbij is het gezicht even lang als dat het breed is. Wanneer je golvend haar hebt, ogen de hoeken in je gezicht zachter. Een andere optie is kiezen voor laagjes. Een pony kán de vierkante vorm van je gezicht versterken, maar wanneer deze losjes of schuin geknipt is, kan het ook juist flatteren.

Haarkleuren

Wanneer je gaat voor een nieuwe haarkleur, is het slim om te kijken naar de tint van je huid. Allereerst is het handig te onderzoeken of je een koele, warme of neutrale ondertoon hebt. De koele huidtypes worden geaccentueerd door koele kleurtinten. Qua haarkleuren staan natuurtinten en astinten zoals asblond, donkerbruin of asbruin jou waarschijnlijk het mooist. Heb je een warme ondertoon? Dan staan warme tinten jou beter, zoals goudblond, karamel, mahonie of koper.

Tips voor thuis!

En dan is jouw haar eindelijk zo geknipt zoals jij dat voor ogen had, maar hoe behoud je dat mooie kapsel? Het verzorgen van je haar is essentieel. Vallen je golvende lokken langzaam uit of worden ze simpelweg dunner? Mediceuticals is hét merk op gebied van uitval en verdunning van je haar. Dit zijn unieke dermatologische producten, die zowel het haar als de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. Hoe je dit product het beste kunt gebruiken, dat kun je vragen aan de specialisten van Xpressive Kappers. Vind je het moeilijk te bedenken wat past bij jouw gezichtsvorm? De specialisten van Xpressive Kappers staan voor je klaar voor professioneel advies!

Meer weten?

Bij Xpressive Kappers ontdek je welk kapsel bij jou past! De experts adviseren je graag op het gebied van styling en visagie. Daarnaast ben je bij de kapsalon aan het juiste adres voor knippen, wassen en föhnen tot permanent, volumebehandeling en kleuring.

Xpressive Kappers
Moleneind 189 | 9203 ZZ Drachten | 0512-520544 |
| www.xpressivekappers.nl
Deel dit artikel