Na ziekte weer terug aan het werk

30 oktober 2017
632
675
1

Als je ernstig ziek bent of een ziekteperiode achter de rug hebt, dan verandert er van alles in je leven. Je kunt onder andere je werk langere tijd niet meer uitvoeren en wanneer je toe bent aan re-integreren, vraagt dat veel energie van je.

Neutraal deskundig persoon

Langer dan een jaar ziek thuis gezeten? Loopbaancoach Berthie van Hoek kan jou helpen bij de reïntegratie, om weer terug te kunnen keren naar het arbeidsproces. ‘In eerste instantie helpen we je, door objectief te kijken hoe het met je is en wat je nodig hebt. Het kan erg prettig zijn om dit met een neutraal deskundig persoon te doen.’

Gesprekken

Deze gesprekken hebben als doel te onderzoeken of je weer in de organisatie kan re-integreren op je oude werkplek, of dat er elders in de organisatie nog een goed passende plaats is. We voeren deze gesprekken in samenwerking met je leidinggevende, iemand van HR en de bedrijfsarts.

Tweede spoortraject

Als blijkt dat je niet terug kan keren in je oude functie of elders in de organisatie, komt de volgende stap aan de orde. Een tweede spoortraject bij Van Hoek & Partners bestaat uit een aantal stappen, waarbij jij en je werkgever betrokken zijn.’

Stapje voor stapje

‘Terugkeer naar werk moet nooit te snel gaan. We kijken naar jou als persoon, bieden maatwerk en letten er goed op dat je stapje voor stapje re-integreert. We gaan kijken naar jouw sterke kanten en mogelijkheden op werkgebied. Daarbij bieden we ook psychologische begeleiding. Mocht er een dieper thema zijn wat jouw herstel tegenhoudt, dan kunnen we je doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog’, licht Berthie toe.

Meer weten?

Werk is belangrijk. Het verloop van je carrière bepaalt voor een belangrijk deel je geluksgevoel. Dat maakt het waard te investeren in je werk, je loopbaan, in loopbaanbegeleiding. Daarmee investeer je in jezelf.

Van Hoek & Partners heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van carrière en levensloop. Wij begeleiden mensen die willen groeien in hun ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk. Carrière én levensloop dus.

De meeste mensen die bij ons loopbaanbegeleiding volgen hebben een Hbo werk- en denkniveau of hoger.

Van Hoek Ventro & Partners
Westerlaan 51 H7.3 | 8011 CA Zwolle | 06-13445398 |
info@vanhoekenpartners.nl | www.vanhoekenpartners.nl/
Deel dit artikel