voetreflexmassage

Voetreflexmassage gezond voor lichaam en geest

22 januari 2018
565
572
0

Voornemens die velen zullen herkennen: Verantwoord eten, meer bewegen en... je gezondheidsklachten aanpakken; zeker als je er al lange tijd mee rondloopt. Een voetreflexmassage (ook wel 'voetreflexologie' genoemd) kan uitkomst bieden!

Geen goede doorstroming

Je lichaam is een bijzonder systeem waarin alles met elkaar in verbinding staat en met elkaar samenwerkt. Om gezond te blijven, stromen lymfe, bloed met zuurstof en energie door je lichaam. Maar wat gebeurt er wanneer deze doorstroming niet goed is? Je lichaam krijgt dan onvoldoende zuurstof, en afvalstoffen kunnen niet voldoende afgevoerd worden. Je energie stagneert. Als gevolg van deze verminderde energie kun je last krijgen van fysieke en emotionele klachten. Voetreflexmassage kan de doorstroming in je lichaam weer goed op gang brengen. Hierdoor voel je je vitaler en meer ontspannen.

De praktijk

Voetreflexmassage is een natuurgeneeskundige behandeling op je voet. Je voeten worden met de hand gemasseerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende technieken: drukken, strijken, kneden en kloppen. In je voeten worden de zenuwuiteinden van al je organen weerspiegeld. De zones op je voet die voor het betreffende orgaan staan, kunnen pijnlijker aanvoelen als hier een blokkade is. In China wordt gesproken van ‘blokkades in de meridianen’: energiebanen die door het hele lichaam lopen.

Zelfgenezend vermogen

Tijdens de voetreflexmassage worden deze blokkades (of ‘stagnaties’) gemasseerd, waardoor de energie beter gaat stromen. Op die manier wordt de normale vochtcirculatie weer hersteld en komen er meer zuurstof en voedingsstoffen in het orgaan. Je afvalstoffen kunnen vervolgens worden opgeruimd. Het effect van de behandeling is te merken in je hele lichaam. Het doel is om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te ondersteunen en te activeren. Je zult merken dat je lichaam na de massage in een betere conditie is en blijft. Omdat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, zul je je daardoor vaak emotioneel stabieler gaan voelen.

Goed om te weten

Bij voetreflexmasseuse Lianne van Beek [red.], met 10 jaar ervaring in dit vak, ben je in de juiste handen. Naast de voetreflexmassage kun je hier ook terecht voor Bach Bloesem Remedies (deze werken op emoties), voedingsadviezen, kruiden, lichaamsmassage en voetdiagnostiek. Afhankelijk van jouw verzekering worden behandelingen deels of geheel vergoed als je aanvullend verzekerd bent.

Klachten

Voetreflexmassage kan bij veel verschillende klachten ingezet worden, zoals:

  • Spijsverteringsklachten zoals prikkelbare darm syndroom of obstipatie
  • Slaap- en vermoeidheidsklachten
  • Klachten aan je bewegingsapparaat, zoals rugpijn, spierpijn, schouder- en nekklachten
  • Hoofdpijn en voorhoofdsholteontsteking
  • Ondersteuning bij kanker, zowel voor, tijdens als na de behandeling
  • Stress- en burn-outklachten
  • Bij zwangerschap
Meer weten?

Bij Praktijk Pit ben je aan het juiste adres voor een voetreflexmassage, lichaamsmassage, hoofdmassage, rugmassage en kuitmassage. Eigenaresse Lianne van Beek helpt je graag met jouw lichamelijke klachten. Ze heeft aandacht voor het geheel: voeding, relaties, werk, passie en jouw lichaam.

Praktijk Pit
Zijlstraat 36 | 4811 RZ Breda | 06-30569101 |
[email protected] | www.praktijkpit.com
Deel dit artikel