massage

De massage: tijd voor je lijf!

25 augustus 2019
268
267
0

We leven in een maatschappij die druk, druk, druk is. Deadline volgt op deadline, en na het werk haast je je naar de opvang om de kinderen op te halen. Vervolgens snel koken, want je wilt nog wat aan je avond hebben. Tijd voor jezelf? Dat is heerlijk, maar ook erg schaars. Toch is het, zeker als je veel achter een bureau zit, belangrijk tijd te nemen voor lichaam en geest. Kies voor een massage!

Stressgerelateerde klachten

Stress is een mentale klacht die zich om kan zetten in lichamelijke ongemakken. Zo zijn de meest voorkomende stressgerelateerde klachten rugpijn, hoofdpijn en pijn in de armen en benen. Dat stress een negatief effect op je lijf kan hebben, wist je misschien al wel. Maar tel daar veel zitten bij op, en je lichaam heeft meer te verduren dan je denkt.

Zittenblijvers

Wist je dat zittend werk een medeveroorzaker is van diabetes, overgewicht en depressie? Dat blijkt uit een onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Heftig, want ongeveer een derde van de Nederlanders zit meer dan 7,5 uur per dag. Door deze houding raken de spieren minder doorbloed, waardoor ze verstrammen en verslappen. Verminderde spiermassa vertraagt de verbranding en stofwisseling, met mogelijke hart- en vaatziekten als gevolg. Ook kun je last krijgen van gewrichtsklachten.

Massage!

Mensen die spierpijn, stressklachten of andere kwalen ervaren, hebben veel baat bij massage. Een massage helpt je ontspannen en even rust in het hoofd te krijgen. Doordat de spieren worden losgemaakt, vermindert de spanning die opgebouwd is in het lichaam. Bovendien bevordert massage de doorbloeding en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Je klachten verlichten en je zit lekkerder in je vel!

Specialistische behandeling: massage bij kanker

De diagnose kanker is één van de contra-indicaties voor het geven van massage. Uit diverse onderzoeken is echter gebleken dat het de aanraking is die het lichaam weer in rust brengt en in staat stelt zich volledig te ontspannen en even niet hoeft te vechten. ‘Tijdens deze massage oefen ik lichte druk uit en pas ik de massage aan op iemands conditie en verdere behandeling’, vertelt Petra. Tijdens deze ontspannende massage ben je even helemaal ‘uit je hoofd’. Martini Massagetherapie is aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker en staat geregistreerd in de landelijke verwijsgids kanker en op de website kanker.nl

Wist je dat…

…de behandelingen Massagetherapie en Shiatsu Ryoho i

Meer weten?

Massagetherapie Martini is de massagepraktijk van Petra Koetje. Na jaren gewerkt te hebben als masseuse bij een wellnesscenter, opende Petra in 2016 haar eigen praktijk in de stad Groningen. In haar eigen praktijk neemt Petra de tijd voor haar cliënten en stelt ze samen met de cliënt een behandelplan op. Om haar behandelingen blijvend te verbeteren, werkt ze samen met collegatherapeuten en volgt ze jaarlijks de nodige bij- en nascholing. De verschillende behandelingsmogelijkheden bij Massagetherapie Martini zijn onder meer: Massagetherapie, Shiatsu Ryoho, Dorn therapie en Guasha therapie.

Massagetherapie Martini
Laan Corpus den Hoorn 102/2 | 9728 JR Groningen | 06-18236793 |
info@martinitherapie.nl | www.martinitherapie.nl
Deel dit artikel