verkouden

Hoogzomer en verkouden? Test jouw weerstand!

Het is hartje zomer, de zon schijnt veel en iedereen is graag buiten. Maar jij weer eens hartstikke verkouden. De meeste mensen denken bij een verkoudheid aan de herfst of winter, maar jij loopt het hele jaar door te snotteren. En waarom word jij ziek terwijl de rest van de wereld daar in de zomer totaal geen last van lijkt te hebben? Jij zit natuurlijk net zo min op verkoudheid te wachten als ieder ander!

Het hele jaar verkouden

De reden dat de meeste mensen in de winter of herfst verkouden worden, is omdat in de koude maanden meer virussen heersen dan in de warmere periode. Je pikt daardoor sneller wat op. Virussen die in de winter heersen zijn andere dan die in de zomer heersen. Met een beetje pech en een slechte weerstand, ben jij daardoor het hele jaar de klos.

Een slechte weerstand?

Een belangrijke vraag is waar die slechte weerstand nou eigenlijk vandaan komt. Want hoe kun je er nu voor zorgen dat je fit blijft en niet zo snel meer verkouden wordt? Natuurlijk, gezond eten is heel belangrijk. Net zoals regelmatige beweging en voldoende slaap. Maar als je dat allemaal al probeert te doen, kun je behoorlijk ten einde raad zijn. Het kan zijn dat de verkoudheden een symptoom zijn van een dieperliggend probleem. In dat geval kom je er natuurlijk graag achter wat dat probleem precies is.

Laaggradige ontsteking

Zo krijgen veel mensen last van een lage weerstand door een vitaminetekort, stress of slaaptekort. Erg vervelend, maar wel iets wat veel van ons al kennen als mogelijke oorzaak. De aanpak is helder: gezond en gevarieerd eten, goed slapen en voldoende ontspanning. Maar wist je dat een slechte weerstand met de bijbehorende (verkouden) symptomen ook kan voortkomen uit laaggradige ontsteking? Als je hierop ‘nee’ moet antwoorden, ben je niet de enige.

Ziekteveroorzaker

En dat is jammer! Want laaggradige ontsteking wordt wel gezien als de veroorzaker van een enorme hoeveelheid ziektes en kwalen. Hoe het ontstaat? Een laaggradige ontsteking is eigenlijk een slecht herstelde en achtergebleven ontsteking. Het lichaam ziet het niet meer als acuut probleem, en probeert het daarom niet langer op te lossen. Op dat moment is er een latente, chronische ontsteking aanwezig in het lijf met alle gevolgen van dien. Het immuunsysteem raakt uitgeput, en je krijgt gezondheidsklachten.

De labtest

Maar hoe kom je erachter of dit ook in jouw lichaam speelt? Een labtest geeft antwoord op deze vraag. Elvira Zwanikken, eigenaar van Body-Pitstop, onderzoekt in haar natuurgeneeskundepraktijk allerlei fysieke klachten. Dit gebeurt middels een labtest. Bij deze test wordt er een klein beetje bloed afgenomen zodat kan worden onderzocht welke tekorten of problemen er zijn. Op basis van de uitslag brengt Elvira een persoonlijk advies uit, zodat jij je weer krachtig en energiek kunt voelen.

Benieuwd?

Het advies kan ingaan op voeding, maar ook levensstijl. Het afnemen van laaggradige ontsteking door betere inname van bouwstoffen heeft namelijk een groot effect. Je slaapt beter, kunt je beter concentreren, de huid wordt mooier en de bloedvaten verkeren in een betere conditie. Zo kun je je verkouden dagen achter je laten. Ben jij benieuwd hoe het ervoor staat in jouw lijf en of jouw weerstand beter kan zijn? Doe de test om te weten waar je staat en wat je met die resultaten kunt doen. Bij Body-Pitstop zijn supplementen verkrijgbaar die wetenschappelijk bewezen schoon zijn en werken. Een test is bovendien vergoed in de aanvullende verzekering.

Datum: 29 juli 2019