voorjaarsvermoeidheid

Gáááp: eerste hulp bij voorjaarsvermoeidheid!

16 mei 2018
835
835
1

Het zonnetje breekt door, de lucht is strak blauw en de lammetjes dartelen vrolijk en energiek door de wei. Dat zonnige, vrolijke en energie humeur is bij jou ver te zoeken: jij voelt je maar futloos, suf en vre-se-lijk moe. Voorjaarsvermoeidheid of niet, jij wilt je weer fit voelen! Maak kennis met de osteopaat!

Voorjaarsvermoeidheid

Vermoeidheidsklachten kunnen ontstaan als de lever en de bijnieren overbelast raken. Veelvoorkomende oorzaken zijn een verkeerd voedingspatroon, het ervaren van langdurige stress en bepaalde ziektes. Doordat je lever en bijnieren minder efficiënt functioneren, krijg je minder energie.

Minder energie

Het onvermijdelijke gevolg van minder energie is vermoeidheid. Bij heel erg pech uit deze vermoeidheid zich in klachten als burn-out, chronische vermoeidheid en slaapproblemen. Door de vermoeidheid heeft je lichaam meer moeite met het verwerken van afvalstoffen. Je kunt dan last krijgen van gewrichtsklachten als fribromyalgie en spierklachten.

Klachten

Verschillende klachten, ziektes en blessures kunnen je vermoeidheid bezorgen. Voor veel van deze klachten kun je terecht bij de osteopaat.

  • Stressgerelateerde problemen als burn-out en overspannenheid
  • Chronische vermoeidheid
  • Pijnlijke of stijve ledematen
  • Menstruatieklachten en postnatale problemen
  • Migraine
  • Nog veel meer klachten

Corrigerende handgrepen

De osteopaat zorgt ervoor dat jouw klachten een stuk minder worden of helemaal verdwijnen. Terwijl jij ontspannen op de behandelbank ligt, worden er corrigerende handgrepen uitgevoerd. Het doel is de vliezen rondom de lever en de bijnieren te verbeteren en de invloed van het zenuwstelsel op de functie van de lever te verbeteren.

De oorzaak

Dat gebeurt niet alleen op de plek waar de klacht zich bevindt, maar op verschillende delen van je lichaam. De bloedaanvoer en de bloedafvoer, de zenuwen en andere systemen hebben invloed op de klacht en zijn ook onderdeel van de behandeling. Het lichaam kan door de behandeling beter herstellen. Ook zal je energiepeil weer omhooggaan. Verder zijn je leefstijl en eetpatroon ook onderdeel van de behandeling en krijg je tips mee voor thuis. Als je ook last hebt van slaapproblemen, worden deze ook meegenomen in de behandeling. Dit alles werkt mee aan het weer gezond worden.

Controle

Heb je op dit moment nergens last van? Heel fijn! De osteopaat raadt aan om je lichaam jaarlijks te laten controleren. Vóórdat de klacht zich uit, zijn er in je lichaam al signalen op te merken die aangeven dat het lichaam niet optimaal functionert. De osteopaat herkent deze signalen en kan ingrijpen waar nodig.

Jaarlijkse APK

Eigenlijk toch heel normaal, zo’n jaarlijkse APK voor je lichaam? Je gaat immers ook twee keer per jaar naar de tandarts. Goed om te weten: osteopathie is geen alternatieve geneeskunde, maar valt onder de zogenaamde ‘complementaire’ (aanvullende) zorg. Afhankelijk van je zorgverzekeraar worden de consulten vanuit de aanvullende zorg vergoed. Osteopaten Marc Nieuwenhuizen en Saskia Breinburg van Osteopathie Zaanstad behandelen een breed scala aan lichamelijke klachten.

Meer weten?

Osteopaten Marc Nieuwenhuizen en Saskia Breinburg behandelen een breed scala aan lichamelijke klachten, waaronder rug- en nekklachten, migraine en spanningshoofdpijn, menstruatiepijn, stress- en vermoeidheidsklachten, maag- en darmklachten en incontinentieproblemen.

Osteopathie Zaanstad
De Werf 9 | 1502 GS Zaandam | 075-6708165 |
[email protected] | www.osteopathiezaanstad.nl
Deel dit artikel