microblading

Microblading voor mooie volle wenkbrauwen

23 november 2017
526
551
0

Misschien heb je er al eens van gehoord, maar vraag je je toch af: 'Wat is microblading precies?' De microblading-methode (semi-permanent) is een techniek waarbij handmatig haartjes worden getekend.

Hoe werkt microblading?

De haartjes worden aangebracht door middel van een manuele pen. De pen bevat ultrafijne naaldjes die naast elkaar zijn geplaatst. Het tekenen van de haartjes gebeurt haar voor haar, waardoor er een zeer natuurlijke uitstraling ontstaat. Het resultaat: natuurlijke volle wenkbrauwen, en bijna niet van echt te onderscheiden.

Langdurig resultaat

Het pigment dat wordt aangebracht op de huid, blijft gemiddeld tussen de 1 en 3 jaar zitten. Wel wordt een jaarlijkse opfrisbeurt aangeraden, om zo het resultaat mooi te houden.

De behandelingsprocedure

De gehele procedure duurt ongeveer één tot twee uur. De vorm van de wenkbrauwen wordt getekend op het gelaat, waarna deze in overleg met de klant wordt bepaald. Vervolgens wordt het pigment uitgekozen naar de wens van de klant. Dan worden de haartjes getekend met de manuele pen. Na de behandeling kun je doorgaan met je dagelijkse routine.

Is microblading veilig?

Bij de behandeling van microblading wordt er in een steriele omgeving gewerkt, met behulp van steriele accessoires. Alle pigmenten zijn CE-gecertificeerd en hypoallergeen. Volkomen veilig dus! Microblading is alleen toegestaan in een door de GGD goedgekeurde salon.

Zie je verschil?

Jazeker! Wie een behandeling ondergaat, wordt doorgaans heel blij van het resultaat. Veel vrouwen zeggen: ‘Ik heb eindelijk volle wenkbrauwen!’

Drie karaktertrekken die je uit wenkbrauwen kunt aflezen:

1. Smalle, dunne wenkbrauwen

Staan voor hartstocht en gevoeligheid. Wie deze wenkbrauwen heeft laat zich leiden door zijn/haar emoties, zowel in positieve als negatieve zin.

2. Wenkbrauwen die de ogen overschaduwen

Bij veel mensen liggen de wenkbrauwen vlak boven de ogen. Deze blik wekt gevoel van wantrouwen op, maar deze types zijn juist bijzonder innemend en sociaal voedend.

3. Krullende wenkbrauwen

Bij wie de wenkbrauwen omhoog krullen, is meestal een positief ingesteld persoon. Omlaag hangende wenkbrauwen staan voor pessimisme.

Specialist

Ben je nieuwsgierig geworden naar microblading? Of wil je een behandeling ondergaan? Ga dan eens langs bij Niki’s beauty. Niki, eigenaresse van deze salon, is specialist op het gebied van permanente make-up en biedt sinds dit jaar microblading behandelingen aan. Ze is in het bezit van het certificaat ‘Microblading for Professionals’ en haar salon is goedgekeurd door de GGD.

Meer weten?

Schoonheidsspecialiste Niki Harwig (eigenaresse van Niki’s Beauty) runt inmiddels 5 jaar een beautysalon met een vaste klantenkring. Buiten alle andere schoonheidsbehandelingen kun je er ook terecht voor microblading. Haar salon is goedgekeurd door de GGD.

Niki's Beauty
Spadelaan 24 | 7331 AL Apeldoorn | 06-52488009 |
[email protected] | www.nikisbeauty.nl
Deel dit artikel