amsterdam

Geef mij maar Amsterdam!

13 juni 2018
564
565
3

Voor een toffe citytrip hoef je niet ver weg. Wat dacht je van onze eigen hoofdstad Amsterdam?

Aan de Amsterdamse grachten

Eigenlijk mag dit niet ontbreken tijdens je citytrip Amsterdam: een boottocht door de Amsterdamse grachten. Kies je voor een traditionele rondvaart, of stap je liever aan boord van een open sloep? Kinderen vermaken zich prima tijdens de Zoetwaterpiratentocht. Trek gekregen? Dan vaar je toch mee met een heuse pizzacruise!

Ga naar de overkant

Stap op het – gratis – pontje en ontdek een andere kant van Amsterdam. Een van de nieuwste hotspots in de stad is de voormalige NDSM-werf. Ooit, voordat het een hippe plek in Amsterdam-Noord werd, was NDSM een van de grootste scheepswerven ter wereld. Roestige loodsen, street art en een heus stadsstrand maken dit een geliefd stukje Amsterdam bij zowel de locals als bezoekers.

Food, food, food

Het maakt niet uit naar welke keuken je op zoek bent in Amsterdam: je zult een restaurant naar je smaak vinden. Zelf vind ik Oriental City een heel fijne plek. Een tent waar je de heerlijkste echte Chinese dim sum eet. Om je vingers bij af te likken!

Kunst in het klein

Het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum: natuurlijk zijn het fantastische musea. Wil je echter kunst kijken zonder hordes Japanners, kies dan voor de (tijdelijke) tentoonstellingen van Huis Marseille. Mocht de expositie je niet kunnen bekoren, ga toch naar binnen: het pand zelf is een waar pareltje.

Tuin!

Tip: nu we het toch over het Rijksmuseum hebben: loop eens een keer door de tuin van het complex. Fraaie beelden, prachtige kassen en indrukwekkende gevelversieringen wachten op je. De tuin is bovendien gratis te bezoeken.

Slaap als een roosje

Motel One Amsterdam Waterlooplein opende begin dit jaar zijn deuren. Een betaalbaar boutiquehotelconcept waarbij details het verschil maken. Op deze locatie is dat de toevoeging van werken van Piet Hein Eek. De nabijgelegen vlooienmarkt alsmede het Rembrandthuis-museum dienden als inspiratiebron. In het kader van upcycling combineerde de ontwerper onder andere oude Nederlandse meesters die hij omlijstte met gerecyclede fotoframes, gevonden op het Waterlooplein.

Mooie plekjes

Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee? Meer avonturen van Eva lees je hier.

Meer weten?

OmniTraveler.nl is een online reismagazine voor de veelzijdige reiziger. Van dichtbij tot ver weg Reis je mee?

OmniTraveler
Deel dit artikel