pure-chocola

Het pure genieten kan beginnen!

We zijn er (bijna) allemaal dol op, maar toch heeft menigeen zijn eigen voorkeur. Hoe kan het ook anders: over smaak valt niet te twisten. Misschien mogen ze jou altijd voor een heerlijk stuk pure chocola wakker maken, terwijl je beste vriendin alleen maar blij wordt van melkchocola en je dochter de voorkeur geeft aan witte chocola.

Onderzoek wijst uit…

Er is wel eens onderzoek naar gedaan. Als je 100 mensen vraagt naar hun voorkeur, eten er 10 het liefst witte chocola, 25 pure chocola en 65 melkchocola. Wat daarbij opvalt, is dat oudere mensen het liefst voor puur kiezen en jongeren de voorkeur geven aan romige melkchocola. Blijkbaar hebben onze smaakpapillen eerst de nodige ervaring op moeten doen voordat ze pure chocola gaan waarderen.

Wennen aan pure chocola

Zodra je eenmaal aan de smaak van pure chocola gewend bent, wil je niet anders meer en zul je, als echte fijnproever, zelfs het land van herkomst kunnen ontdekken. Bij chocola met een cacaopercentage van 70, kun je de aroma’s en het karakter van de verschillende soorten goed ruiken en proeven.

Selectie cacaobonen

Zo wordt de allerbeste selectie cacaobonen uit onder andere Java, Ecuador en Kameroen in Martinez chocola van Martinez Chocolatier verwerkt. De bonen uit Java staan bekend om de zeer verfijnde smaaktonen van bessen en zachte karamel. Cacaobonen uit Ecuador worden met hun vele aroma’s ook wel de Mercedes onder de chocola genoemd en uit Madagaskar komt superieure cacao met een volle fruitsmaak waarin die van de rode bes het meest naar voren komt.

Ware smaakbeleving

Deze mooie grondstoffen worden met pure cacaoboter, volle melkpoeder en een vleugje natuurlijke Bourbonvanille vermengd. Duurzaam geteelde cacao, juiste grondstoffen en een staaltje kennis en vakmanschap maken Martinez chocola tot een ware smaakbeleving. Wie kan dat nu weerstaan?

Belangrijk!

Hoe hoger het cacaogehalte, hoe minder suiker er gebruikt wordt. Vind je dat geen goede reden om een stukje extra te nemen?

De allerbeste selectie cacaobonen uit onder andere Java, Ecuador en Kameroen

Tijd voor brownies

Nodig

  • 225 gram pure Martinez chocola
  • 200 gram roomboter
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespuntje zout
  • 175 gram gepelde walnoten


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier waaraan je een klein opzetrandje hebt gevouwen
  • Laat de boter en chocola (in stukjes) au bain-marie smelten
  • Voeg suiker en vanillesuiker toe en klop tot een romige massa
  • Eén voor één de eieren erdoor kloppen
  • Bakmeel en zout zeven en door het mengsel kloppen
  • Walnoten grof hakken en door het beslag roeren
  • Beslag over het bakblik verdelen en in 25/30 minuten bijna gaar bakken, de brownie mag vanbinnen nog wat vochtig zijn.

Tip

Extra lekker met een bolletje vanille-ijs, wat slagroom en rood fruit. Mmm…

Datum: 30 oktober 2017