IPL

Bereid je met IPL nú alvast voor op de zomer

30 maart 2018
567
566
0

Op een koude of regenachtige dag kun je er zo intens naar verlangen: warmte. Je droomt van de lente en de zon die al weer in kracht begint toe te nemen. Lekker zonder jas naar buiten, zonnestralen op je blote armen en benen. Blote benen?! Oeps, die moeten waarschijnlijk eerst flink onder handen genomen worden voordat jij in een rok durft te verschijnen. Want die moeten natuurlijk mooi glad zijn; zonder ontsierende haargroei, striae of cellulite. Wacht niet langer, maar maak je benen klaar voor de zomer!

Ongewenste haargroei

Een mens heeft gemiddeld 100.000 haren. De meeste daarvan zijn gewenst, zoals hoofdhaar, maar sommige zijn ongewenst, zoals okselhaar en haar op benen, armen, rug, bikinilijn en gezicht. Kortom: het gehele lichaam. Hier kun je goed van afkomen door IPL-flitslicht. Scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes behoren tot het verleden. Iedere zone kan behandeld worden.

IPL

‘IPL’ staat voor ‘Intense Pulsed Light’ en is hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Zo wordt er met de IPL een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht door het in de haar aanwezige pigment wordt omgezet in warmte en daardoor het haarzakje wordt vernietigd. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien. Alle plaatsen waar overbeharing optreedt zijn te behandelen: oksels, bikinilijn en benen, en voor de mannen de rug en de nek.

Intake

Voordat de behandeling begint, is er een intake, waarbij onder andere een uitleg wordt gegeven over de methode en waarbij met een testflits wordt bekeken of jouw huid geschikt is voor de behandeling.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig, waarmee vaak 80 tot 90% haarreductie bereikt kan worden. 100% is met geen enkel IPL-apparaat mogelijk. Dat komt doordat elke haar zich in een bepaalde fase bevindt en alleen haar in de groeifase verwijderd kan worden wordt. Dat verklaart ook meteen waarom er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Het werkelijke aantal behandelingen en het resultaat hangen af van het huid- en haartype en de zone die behandeld wordt. Rode, blonde en grijze haren hebben geen pigment, dus die zullen niet reageren op de flitsen.

Waar je op moet letten

Het is beter om een IPL-behandeling niet te ondergaan als je kort daarna op een zonvakantie gaat of nadat je onder de zonnebank bent gegaan. Dan komt er namelijk te veel licht in de huid, wat kan leiden tot pigmentvlekken. Ook mag je tijdens de behandelperiode niet harsen of epileren. Scheren mag wel. Al na de eerste behandeling is er zichtbaar resultaat. Dus waarom zou je nog harsen of epileren als je kunt overstappen op deze pijnloze en permanente manier van ontharen?

Mooie, gladde benen

Je kent het vast wel en grote kans dat je er zelf last van hebt, want naar schatting heeft 90% van de vrouwen het in meer of mindere mate: sinaasappelhuid of cellulite. Het wordt ten onrechte ook vaak cellulitis genoemd, maar dat is een verkeerde benaming. Cellulitis is namelijk een ontsteking van het dieper liggende bindweefsel.

Cellulite

Cellulite daarentegen is onschuldig, het kan geen kwaad, maar echt blij word je er niet van. Al die bobbeltjes en deukjes op je buik, benen, billen, dijen en armen zien er nu niet echt mooi uit.

Oorzaken

Er zijn verschillende factoren die invloed uitoefenen op het ontstaan van cellulite, zoals een verminderde doorbloeding, hormoonschommelingen, giftige stoffen uit je omgeving, erfelijke aanleg en het gebruik van alcohol. Daardoor is het ontstaan van cellulite niet altijd te voorkomen, maar je kunt er wel wat aan laten doen.

So Up

‘De So Up Reloaded is door zijn vele functies uitermate geschikt om het lichaam op de meest effectieve wijze te verbeteren’, vertelt Titania van Beauty All-in over de cellulitebehandeling So Up. ‘Deze unieke techniek behandelt de huid zowel aan de oppervlakte als van binnenuit. De cellen in de huid worden aangezet tot vernieuwing. Het vermindert onder andere slap bindweefsel, vet, tekenen van cellulite, littekens en recente striae. Daarnaast wordt de huid steviger, wordt de doorbloeding verbeterd en wordt je huidskleur stralender.’

Optimaal resultaat

Al na één behandeling zie je het verschil. Wil jij echter een optimaal resultaat, dan worden, afhankelijk van de intensiteit van je klachten, vijf tot tien behandelingen geadviseerd.

Functies

De So Up Reloaded heeft vijf functies:

  1. Bindweefselmassage: slap bindweefsel, de tekenen van cellulite, vetcellen, oedemateuze cellulitis en recente striae worden verminderd
  2. Gemoduleerde radiofrequentie: verbetert onder ander de lymfecirculaite, afvoer van afvalstoffen en de huidskleur. Je vetstofwisseling wordt versneld en het stimuleert de versteviging van je huid
  3. Ultrasound: bindweefsel wordt hersteld en vet wordt verminderd. Daarnaast wordt de zuurstoftoevoer en celvoeding verhoogd, weefsel verzacht en littekens verminderd.
  4. Myo Regenesis: zorgt voor een vermindering in striae en de opbouw van spiervezels.
  5. Photodynamic: herstructureert, versterkt en verhoogt de elasticiteit van je huid. Afhankelijk van de gekozen golflengte vermindert de cellulite of normaliseert het weefsel.
Meer weten?

Beauty All In is een huid- en lifestylecenter in Alphen aan de Rijn. De salon is gespecialiseerd in het optimaliseren van de conditie van je huid. Je kunt er terecht met huidproblemen zoals: droge huid, acne, rosacea en nog veel meer.

Beauty All In
Australiëlaan 9 | 2408 BN Alphen aan den Rijn | 0172-490633 |
[email protected] | www.beauty-all-in.nl
Deel dit artikel