Pigmentvlekken

Veel gestelde vragen over pigmentvlekken!

1 juni 2021
426
426
0

Je huid heeft van nature al een goed beschermingssysteem. Het beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder de zon. Maar wanneer je je huid voor een langere tijd blootstelt aan uv-straling, krijgt je huid het moeilijk. Daardoor kunnen er pigmentvlekken aan het licht komen. Maar wat moet je doen wanneer dit huidprobleem ontstaat? En hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf? In dit artikel lees je antwoorden op prangende vragen over pigmentvlekken.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van je huid. Je pigmentcellen raken in de war en maken te veel of te weinig pigment aan. Wanneer er plaatselijk melanine wordt aangemaakt, verandert de kleur van je huid op die plekjes. Je krijgt donkere vlekjes. Maar ook een tekort aan pigment komt voor. Op zo’n moment zie je witte verkleuringen op de huid. Heb jij verkleuringen in je huid, maar weet je niet zeker of het pigmentvlekken zijn? Laat je altijd adviseren door een specialist.

Welke oorzaken zijn er bij het ontstaan van pigmentvlekken?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor pigmentvlekken ontstaan. De meest beruchte boosdoener is de zon, maar ook hormonen zijn van invloed. Wanneer er veranderingen zijn in je hormoonhuishouding, kan dat de aanmaak van pigmentcellen stimuleren. Bij hormonale veranderingen kun je denken aan zwangerschap, maar ook het gebruik van de anticonceptiepil. Daarnaast kan er ook hyperpigmentatie ontstaan na huidschade door acne of een ontsteking.

Doen pigmentvlekken pijn?

Over het algemeen zijn pigmentvlekken een onschuldig huidprobleem. Ze zijn ontsierend, maar doen verder geen pijn. Soms kunnen ze licht schilferen, maar dit veroorzaakt geen andere irritaties. Let echter altijd goed op wanneer je vlekken wel gaan irriteren of jeuken. Dan kan er iets anders aan de hand zijn en is het belangrijk dit te laten zien aan een expert.

Ik heb last van pigmentvlekken, wat nu?

Om ervoor te zorgen dat de pigmentvlekken niet verergeren, zijn er handelingen die je thuis kunt doen waarbij je je huid beschermt. Zo is het belangrijk de huid dagelijks in te smeren met een hoge SPF-factor. Zo krijgt uv-straling minder kans om de huid te beschadigen. Ook is het van belang om verzorgingsproducten uit te kiezen die de huid goed verzorgen en helpen herstellen. Denk hierbij aan ingrediënten zoals vitamine C, retinol, niacinamide en glycolzuur.

Welke behandeling helpt tegen de donkere vlekjes?

Wanneer je donkere vlekken wilt afzwakken, kun je een peeling overwegen. Tijdens een peeling worden dode huidcellen verwijderd en raakt de huid gestimuleerd te vernieuwen. Daardoor oogt de huid egaler en fitter. Een voorbeeld van een peeling is de LOOkX miracle peel-kuur. Deze behandeling bestaat uit vier behandelingen in vier weken, in combinatie met producten voor thuis. Het helpt de huid herstellen en draagt bij aan een egaler huidbeeld.

Meer weten?

Wil jij graag af van je pigmentvlekken en je huid goed beschermen? Bij Beauty & Skincare Spijkenisse help ik je graag verder. Zo kunnen we aan de slag met de LOOkX miracle peel-kuur, maar ook kan productadvies onderdeel van de behandeling zijn. In mijn salon behandel ik ook verschillende andere huidproblemen. Denk aan acne, droge huid, onzuivere huid, gevoelige huid, rokers huid en meer. Ook wanneer je huidproblemen hebt door ziekte sta ik voor je klaar. Ik ben gespecialiseerd in de verzorging voor, tijdens of na kanker. Neem gerust contact met mij op wanneer er onduidelijkheden zijn, vragen of voor het maken van een afspraak.

Meer weten?

Beauty&Skincare Spijkenisse is een schoonheidssalon waar je terecht kunt voor huidverbetering en ontspanning. De salon is daarnaast gespecialiseerd in huidverzorging voor, tijdens en na de kankerbehandeling.

Beauty&Skincare Spijkenisse
Deel dit artikel