boksen

5 redenen om te beginnen met boksen

10 augustus 2017
356
409
0

Wist je dat boksen goed is voor het hele lichaam? Het is namelijk cardio- en krachttraining tegelijkertijd. Van boksen word je niet alleen sterker, het is ook een goede oefening voor je evenwicht, coördinatie, reactievermogen en behendigheid. Nog niet overtuigd? Hieronder laten we je kennismaken met dé vijf redenen waarom je met boksen moet beginnen.

1. Je verbrand veel en snel calorieën

Door de High Intensity Interval Training (HIIT), waarbij een zeer intensieve work-out wordt afgewisseld met actieve rustperiodes, verbrandt je lichaam tot wel 800 calorieën per sessie van 45 minuten (ten opzichte van 400 bij zwemmen en 350 bij fitness).

2. Werkt stressverlagend

​Drukke weken, een zware baan of vermoeiende kinderen? Een bokssessie is ideaal om je hoofd leeg te maken. Gedurende een bokssessie komen er endorfines vrij: natuurlijke hormonen die stress te lijf gaan. Na een sessie van een uur voel je je ontspannen. Je krijgt een enorme energieboost, bent al je zorgen vergeten én hebt er weer wat zelfvertrouwen bij.

3. Coördinatie op scherp

Een goede coördinatie zorgt ervoor dat je tijdens work-outs beter zult presteren. Ook versterkt de verbinding tussen het lichaam en de hersenen, waardoor je je veel bewuster bent van je lichaam. Tijdens het boksen is een goede oog-handcoördinatie essentieel.

4. Hét recept voor een platte buik

Omdat je tijdens boksen meer calorieën verbrandt dan door op de grond te liggen en oefeningen te doen, zullen die buikspieren sneller zichtbaar worden. Ook de celebs hebben trouwens goed gezien dat boksen perfect is voor een droomlichaam. Eva Longoria, Cara Delevingne en Doutzen Kroes zijn fan!

5. Boksen verveelt nooit

In tegenstelling tot lopen op de loopband of het doen van squats, leer je bij boksen telkens weer iets nieuws. Je kunt er altijd aan beginnen, ongeacht je leeftijd of je lichamelijke conditie. Iedereen die een paar bokshandschoenen aantrekt, krijgt een glimlach op het gezicht.

Zelf met boksen beginnen?

Wil je zelf met bokslessen beginnen? Kies dan voor de bokslessen van Hoeksch Conditie Centrum. Alle bokslessen bij HCC worden gegeven door een Nederlands kampioen boksen. Meer weten? Bel 0186-610472 of bezoek voor meer informatie www.hccfit.nl.

Meer weten?

Wil je zelf met bokslessen beginnen? Kies dan voor de bokslessen van Hoeksch Conditie Centrum (HCC). Alle bokslessen bij HCC worden gegeven door een Nederlands kampioen boksen.

Hoeksch Conditie Centrum
Langeweg 3B | 3261 LJ Oud-Beijerland | 0186-610472 |
[email protected] | www.hccfit.nl
Deel dit artikel