koolhydraatarm-eten

Koolhydraatarm eten is slank én lekker!

Een koolhydraatbewuste levenswijze; je hoort en leest het overal om je heen. Het kan een ideale manier zijn om voor de zomer nog net even met die extra kilo’s af te rekenen. Misschien ben je wel geïnteresseerd, maar vind je het teveel gedoe om uit te puzzelen wat je nu eigenlijk wel, en wat niet, mag eten.

Koolhydraatarm

Dan is dit hét ideale moment om de koolhydraatbewuste maaltijdbox eens te proberen. De biologische box zit vol met gezond, gevarieerd én koolhydraatarm eten. Mét verantwoorde recepten die precies bij jouw leefstijl passen. Hoef jij daar niet meer over na te denken.

Koolhydraatarm eten is hot!

Verschillende boxen

Behalve de koolhydraatbewuste variant, kun je overigens ook kiezen voor een gewone maaltijdbox, vegetarische box, gezinsbox, eenpersoonsbox, basis vers of groente & fruit box, alle met verse, lekkere en gezonde, biologische producten van het seizoen.

Heerlijk recept

Met dit recept zet jij in een handomdraai heerlijke gehaktballetjes met oesterzwammen op tafel. Dit heb je nodig:

  • 150 gram quinoa
  • 100 gram bladspinazie
  • halve paksoi
  • 200 gram hamburgers
  • 1 gele ui
  • halve teen knoflook
  • 125 gram oesterzwammen
  • halve theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel cayennepeper
  • halve theelepel korianderpoeder
  • naar smaak peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie om in te bakken

Aan de slag!

Volg deze stappen:

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de bladspinazie.
  • Was de bladeren van de paksoi. Snijd het groene blad van de witte bladstelen. Snijd beide apart in grove repen.
  • Draai de hamburgers tot kleine balletjes.
  • Fruit de fijngesnipperde ui en knoflook in olijfolie. Voeg de balletjes toe en bak rondom bruin. Schep uit de pan en houd apart.
  • Borstel de oesterzwammen schoon en bak ze met het wit van de paksoi in circa 5 minuten knapperig en bruin in olijfolie.
  • Breng op smaak met koriander- en komijnpoeder, cayennepeper, zout en peper.
  • Voeg de bladspinazie en het groen van de paksoi toe en roerbak het kort op hoog vuur.
  • Meng de quinoa door de groenten en als laatste de gebakken balletjes.
Datum: 09 mei 2018