zwanger

Zwanger? Krijg optimale begeleiding!

15 februari 2018
663
670
2

In verwachting zijn en bevallen: één van de meest bijzondere perioden van je leven. Jij en je partner hebben behoefte aan zorg waarbij je je gehoord en veilig voelt. Een verloskundige begeleidt je bij de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ook kunnen zij je eventueel doorverwijzen naar specialistische zorg wanneer dat nodig is, zoals naar de gynaecoloog of de kinderarts. Lees je mee?

Vóór de zwangerschap

Hebben jij en je partner een kinderwens, dan is het kinderwensspreekuur wat voor jullie. Je krijgt persoonlijk advies over hoe je de kans kunt vergroten om een gezond kindje op de wereld te zetten. Hoe ziet je cyclus eruit en wanneer kun je dan het beste zwanger worden? Ook zal worden ingegaan op eventuele medicatie, aangeboren afwijkingen in de familie, gewicht en leefstijl.

Zwanger

De verloskundige begeleidt bevallingen thuis en in het ziekenhuis. Zodra je weet dat je zwanger bent, kun jij je aanmelden voor een eerste afspraak bij de verloskundige. Je krijgt dan een echo aangeboden en uitgebreid advies.

Controle

Verderop in je zwangerschap kom je regelmatig bij de verloskundige voor controle. Op die manier kan jouw gezondheid en die van je kindje in de gaten worden gehouden.

Centering Pregnancy

Naast de reguliere individuele zwangerschapsbegeleiding bestaat ook Centering Prenancy. Dit is een vernieuwde en unieke vorm van groepszorg in de verloskunde. Centering Pregnancy is gebaseed op een Amerikaanse methode die daar erg succesvol is gebleken. Het kan bijdragen aan minder vroeggeboorten en gezonder gedrag, en daarnaast geeft het vrouwen meer zelfvertrouwen tijdens de zwangerschap en bevalling en daarbij hun rol als moeder (en ook de rol van de vader).

Na je zwangerschap

Ook na je bevalling komt de verloskundige thuis langs om jouw gezondheid en die van je kindje te volgen. Na zes weken kom je nog een keer op nacontrole. Daarna wordt de zorg voor je kindje overgedragen aan het consultatiebureau.

Optimale zorg

Ben jij op zoek naar een verloskundige? De verloskundigen van Verloskundig Centrum Lucina, Vrouw & Gezondheid helpen je graag. Bij Lucina is alles erop gericht om het jou als zwangere (en partner) zo gemakkelijk mogelijk te maken. Elke zorg wordt op maat aangeboden.

Zorgpartners

Lucina werkt met verschillende zorgpartners, waaronder een (bekken)fysiotherapeut, een massagetherapeut, een draagdoekconsulente, een Care for Women specialist, een ZwangerFit & Mama Fit trainer en een diëtiste.

Meer weten?

Verloskundig Centrum Lucina begeleidt al ruim 30 jaar zwangere vrouwen door heel Dordrecht. De praktijk heeft in Dordrecht drie verschillende locaties (Stadpolders, Sterrenburg en Krispijn). Je kunt er terecht voor verschillende zwangerschapscursussen, borstvoedingsavonden en er is een papacafé.

Verloskundig Centrum Lucina, Vrouw & Gezondheid
Henriëtte Roland Holst-erf 134 | 3315 TD Dordrecht | 078-6214118 |
| www.verloskundigen-lucina.nl
Deel dit artikel