De verloskundige helpt tot aan de kraamweek

27 februari 2018
480
493
0

Wanneer jullie zwanger zijn, willen jullie het beste voor het kindje. Wie kan jullie daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij is trouwens ook degene bij wie je terecht kunt wanneer jullie een kinderwens hebben. Bij de verloskundige krijgen jullie alle informatie over wat jullie kunnen doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten. De verloskundige kan je helpen in de periode van kinderwens, zwangerschap en bevalling, en de periode na de bevalling.

Kinderwens

In de fase voordat je zwanger wordt, kan de verloskundige je advies geven over gezond leven en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor of gebruik je medicijnen die invloed kunnen hebben op het ongeboren kindje? Rook je, gebruik je alcohol of heb je over- of ondergewicht? Loop je risico op je werk, of heeft je werk invloed op jullie vruchtbaarheid? Dan is het belangrijk om hier eerst wat aan te doen. Tijdens een zogeheten ‘kinderwensconsult’ komen deze en veel andere vragen aan bod.

Zwangerschap

Het is belangrijk om een afspraak bij de verloskundige te maken zodra je weet dat je zwanger bent. Door het geven van advies, voorlichting en onderzoek kan de verloskundige jullie helpen om het kindje al in het prille begin de beste start te geven. Er zullen afspraken worden gemaakt voor echo’s en je wensen rondom de zorg in de zwangerschap, tijdens de bevalling, de kraamzorg en eventuele zwangerschapscursus worden besproken. Gedurende de gehele zwangerschap zul je regelmatig een bezoek aan de verloskundige brengen, zodat de ontwikkeling van jullie kindje en de gezondheid van moeder goed in de gaten gehouden worden.

Bevalling

Jullie hebben er maanden naar uitgekeken, maar nu is het zover: de bevalling kan ieder moment beginnen. De verloskundige zal jullie zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Tijdens de bevalling is zij er helemaal voor je om jullie te begeleiden tijdens deze mooie gebeurtenis. Zij is gespecialiseerd in de zorg van moeder en kind, de geboorte en kan ingrijpen indien noodzakelijk. Zij staat 24/7 voor jullie klaar en kan altijd gebeld worden als er vragen en/of problemen zijn.

Na de bevalling

Ook na je bevalling komt de verloskundige nog bij jullie langs. Vaak komt ze op de vierde of vijfde dag langs voor de hielprik, waarbij er een paar druppeltjes bloed uit de hiel van je kindje worden afgenomen voor onderzoek op een aantal zeldzame ziekten. Wanneer je in het ziekenhuis onder controle bent, heb je de verloskundige ook in de thuissituatie nog nodig voor de nazorg, die zij samen met de kraamzorg zal bieden.

Verloskundige

Ben jij op zoek naar een verloskundige? De verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Portland staan voor je klaar. In deze kleinschalige praktijk is cliëntgerichte en persoonlijke zorg erg belangrijk.

Meer weten?

Verloskundigenpraktijk Portland werkt op de locatie in Rhoon samen met Chiropractie Van Leeuwen. Verder werken op de locatie Westland Gezond, een Care for Women specialiste, A Beautiful Balance en 2 yogadocenten.

Verloskundigenpraktijk Portland
Anthony van Hobokenstraat 8 | 3161 KS Rhoon | 06-46464942 |
[email protected] | www.verloskundigenpraktijkportland.nl
Deel dit artikel