gezond eten

Gezond eten, wat is het en waar te beginnen? Leer het met een workshop!

26 maart 2020
97
97
0

Gezond en bewust eten word je tegenwoordig ongelooflijk moeilijk gemaakt. Het internet stroomt namelijk over van de diëten, afvaltips en voedingsschema's. Bovendien kunnen deze berichten ook nog eens behoorlijk tegenstrijdig zijn. Helemaal niet zo gek dus, dat jij door de bomen het bos niet meer ziet en geen idee hebt waar je moet beginnen. Speciaal om die reden geeft orthomoleculair therapeut Jennifer van Vitaal en Gezond workshops over gezond eten.

Belang van gezond eten

Dat goede voeding belangrijk is, wist je misschien al. Maar wist je ook dat gezonde voeding heel veel lichamelijke klachten kan laten verdwijnen? Een gezonde voeding en leefstijl staan aan de basis van een gezond en vitaal leven. Maar liefst 95% van de gezondheidsklachten die we tegenwoordig ervaren, hebben te maken met onze voeding. Door het veranderen van het voedingspatroon, kunnen deze klachten vaak worden opgelost. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Prikkelbare Darm Syndroom, slapeloosheid of stressklachten.

Lichamelijke klachten

In mijn praktijk zie ik dagelijks mensen met klachten die makkelijk opgelost kunnen worden, simpelweg door een verandering door te voeren in het eetpatroon. Zo spelen vooral de darmen een belangrijke rol in het verbeteren of oplossen van een klacht of ziekte. Het is daarom erg belangrijk om bewust te zijn van het eten dat je dagelijks in je mond stopt. Voor veel klachten geldt namelijk dat de juiste voeding niet alleen essentieel is, maar zelfs noodzakelijk. Helaas is niet iedereen zich bewust van dit belang. En dat is niet zo gek, want als we internet moeten geloven, dan zijn er ontelbaar dingen belangrijk als het om voeding gaat.

Bewustwording

Om die reden ben ik begonnen met het geven van een workshop over gezond eten. De Vitaal en Gezond workshop richt zich dan ook specifiek op het belang van bewuste voeding en alles wat daarmee te maken heeft. Er wordt bijvoorbeeld ingezoomd op de veranderingen die afgelopen 70 jaar op het gebied van voeding hebben plaatsgevonden. Maar er wordt daarnaast ook gekeken naar de chronische klachten die voeding kan veroorzaken. Tijdens de workshop leer ik om je hier bewust van te worden en leg ik uit hoe het komt dat voeding veel lichamelijke klachten kan verhelpen.

Concrete handvatten

Naast informatie en bewustwording, ga ik ook in op de tegenstrijdigheden die we bijna elke dag weer voorbij zien komen. Zo behandelen we reclamemisleidingen en het goed aflezen van etiketten. Daarnaast komen ook E-nummers en suikers aan bod. Met deze informatie op zak kun je na de workshop zelf goede, gezonde en bewuste keuzes maken als het gaat om de juiste voeding. Tot slot geef ik je concrete handvatten. Op deze manier leer je wat je zelf kunt doen om gezonder te worden en te leven. Dit maakt de workshop niet alleen leerzaam en leuk, maar ook interactief.

Meer weten?

Wil jij gaan voor een gezonde leefstijl en bewust worden van gezonde voeding? Meld je dan aan voor de workshop gezond eten. Ook leuk om weg te geven als cadeau, of om samen te doen met familie of vrienden. Wil je eerst meer informatie of heb je lichamelijke klachten waar je graag vanaf wilt? Als orthomoleculair therapeut bij Vitaal en Gezond ondersteun ik je graag op weg naar een optimale gezondheid en verantwoorde leefstijl. Mijn specialisaties zijn voeding, orthomoleculaire therapie, vitaliteit en stresscounceling. Optimale gezondheid gaat veel verder dan voeding en beweging alleen. Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou!

Meer weten?

Orthomoleculair therapeut Jennifer Steevensz: 'Mijn specialisaties zijn voeding, orthomoleculaire therapie, vitaliteit en stresscounceling. Optimale gezondheid gaat veel verder dan voeding en beweging alleen. Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou!'

Vitaal en Gezond
Heilige weg 27 | 8861 CZ Harlingen | 06-23886557 |
| www.vitaalengezond.nl
Deel dit artikel